search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Φολέγανδρος: Συγγνώμη από «Τα Νέα» μετά τον σάλο – «Απαράδεκτη και λανθασμένη φράση»

19.07.2021 15:49
garyfallia_folegandros_mitera

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε δημοσίευμα τους για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, «Τα Νεα» ζητούν δημόσια συγγνώμη με νέα ανάρτηση στο σάιτ της εφημερίδας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα φράσεις όπως «τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…» κανονικοποιούσαν την έμφυλη βία, προκαλώντας σάλο στα social media που ζητούσαν από την εφημερίδα να ανασκευάσει.

Αρχικά οι επίμαχες αναφορές αφαιρέθηκαν, και λίγο αργότερα ήρθε και η ανάρτηση της συγγνώμης που κάνει λόγο για απαράδεκτη και λανθασμένη φράση που δεν εκφράζει τον Όμιλο…

Η «συγγνώμη» των Νέων

Ολόκληρο το κείμενο της συγγνώμης αναφέρει:

«Μια συγγνώμη για μια απαράδεκτη και λανθασμένη φράση

Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της αναφέρονται τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια»… «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της.

Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Αλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά.

Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την.

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego»

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Τη χτύπησε πριν την πετάξει στον γκρεμό; Φώναζε «βοήθεια» η Γαρυφαλλιά

«Τα Νέα» για Φολέγανδρο: «Ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών»

Φολέγανδρος: Η Γαρυφαλλιά υποψιαζόταν ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της – Σήμερα η κηδεία της (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10