search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Βρετανία «απελευθερώνεται», αλλά εξετάζει μέτρα για όσους επιστρέφουν από την Ισπανία

19.07.2021 22:51
vretanoi_touristes_new

Μπορεί από τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Βρετανίας να ήρε όλες τις απαγορεύσεις για την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο φαίνεται ότι οι μεταλλάξεις συνεχίζουν να την προβληματίζουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ουάιτχολ, φαίνεται ότι η Βρετανία προτίθεται να εντάξει την Ισπανία στην αποκαλούμενη «ενισχυμένη πορτοκαλί λίστα», όπερ σημαίνει ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα.

Αιτία αυτών των σεναρίων είναι η αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στην Ισπανία, όπως και στη Γαλλία, άλλη μια χώρα που βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας. Ειδικά για την Ισπανία, ο προβληματισμός αφορά κυρίως στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, καθώς στη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου καταγράφηκαν 162 κρούσματά της.

Υπενθυμίζεται ότι την αμφίβολη «τιμή» της ένταξης στην βρετανική «ενισχυμένη πορτοκαλί λίστα» εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες η Γαλλία και όσοι Βρετανοί επιστρέφουν στη χώρα τους από εκεί, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως , θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία, κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες «πορτοκαλί» χώρες.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: «Χώρες κινδύνου» Ελλάδα και Ολλανδία, σύμφωνα με τη Γερμανία

Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο – Aσφαλές το τουριστικό προϊόν

«Βρετανικός» παροξυσμός για την Ελλάδα μετά την άρση καραντίνας – Ποιο νησί είχε αύξηση κρατήσεων 400%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:07