search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Μόσιαλος: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν και με 3η δόση (Video)

19.07.2021 12:35
emvolio_new

Για την εξάπλωση του νέου επιδημιολογικού κύματος λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και την σημασία χορήγησης 3ης δόσης του εμβολίου, της λεγόμενης αναμνηστικής δόσης, μίλησε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

«Το νέο κύμα αφορά πολίτες χωρών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια», είπε αρχικά ο καθηγητής και τόνισε ότι θα πλήξει τους ανεμβολίαστους και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους, οι οποίοι είτε θα είναι ανοσοκατασταλμένοι  είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες.

Για αυτούς προτάσσει την ανάγκη της χορήγησης αναμνηστικής δόσης λέγοντας ότι «πρέπει να προγραμματιστεί η 3η δόση αναμνηστική δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες».

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος, η 3η δόση θα γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αλλά αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για όσους εμβολιάστηκαν αρχικά με mRNA εμβόλιο

«H μίξη των εμβολίων οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό», σχολίασε.

Για το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών έχει μειωθεί, είπε πως αυτό συνέβη χάρη στο εμβόλιο όχι επειδή εξασθένισε ο ιός.

Τέλος για το πότε θα απαλλαγούμε από τον ίο, εκτίμησε ότι για τις χώρες υψηλού εισοδήματος αυτό θα συμβεί στις αρχές του 2022.

«Αν δεν υπάρξει μετάλλαξη που μεταδίδεται περισσότερο από τη Δ’ και σπάει σε μεγαλύτερο ποσοστό το τείχος ανοσίας, οι ανεπτυγμένες χώρες θα τελειώσουν με τον ιό στις αρχές του νέου έτους. Πρέπει να φροντίσουν να στείλουν εμβόλια σε κράτη με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες», τόνισε.

Διβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης: Επιβράδυνση της αυξητικής πορείας – Κοντά στα 3.000 κρούσματα στα τέλη Ιουλίου (Video)

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Μύκονος: Το πρώτο Σαββατοκύριακο στα… μουγκά – Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες και προτείνουν μέτρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09