search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:10
MENU CLOSE

Δήμαρχος Παιανίας: Το στοίχημά μου είναι στοίχημα όλων

29.07.2021 19:39
dimarxos_paianias-new

Μια «ανάσα» από την Αθήνα, σ’ ένα κομβικό σημείο της Αττικής, η Παιανία και τα Γλυκά Νερά προσπαθούν τα τελευταία χρόνια ν’ αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο «κύμα» ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης απαντά στο ερωτηματολόγιο του topontiki.gr

-Πως αντιμετωπίσατε την πανδημία ως δήμος;

-Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση επηρέασε σε όλα τα επίπεδα όλον τον πλανήτη και βεβαίως και τη χώρα μας. Από την πλευρά μας και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές διαθέσαμε συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας μέσω ενημερωτικών δράσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων στα δημοτικά κτίρια, από τα σχολεία μέχρι την τελευταία υποδομή. Επίσης προσαρμόσαμε τη λειτουργία των δημοτικών μας υπηρεσιών στα δεδομένα της σημερινής εποχής, με απώτερο στόχο τη βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών και την προστασία της υγείας των πολιτών και των υπαλλήλων μας.

-Αν σας ζητούσαμε να μας πείτε τις καθοριστικές κινήσεις που κάνατε για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των δημοτών σας τι θα μας λέγατε;

Ότι έκανα τα αυτονόητα, κάτι που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν ήταν ο κανόνας, με αρνητικά αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών. Είτε πρόκειται για αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων, είτε για οδοποιία (αστική και αγροτική), είτε για συντήρηση σχολικών κτιρίων. Σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με την πραγματικότητα του δήμου μας, αυτά φαντάζουν ήσσονος σημασίας. Όταν όμως κάποιος δεν μπορεί να μπει σπίτι του, γιατί ο δρόμος δεν είναι άσφαλτος, ενώ δεν έχει συντηρηθεί επί σειρά πολλών ετών, είναι μείζονος σημασίας να γίνει αποκατάσταση έως ότου δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση. Αντίστοιχα όταν μια ολόκληρη περιοχή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε υδροδότηση λόγω χαμηλής πίεσης, είναι μεγάλο έργο η εγκατάσταση αντλιοστασίου που εξασφαλίζει σταθερή ροή. Οι παρεμβάσεις μας είναι απολύτως στοχευμένες και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν διαχρονικά προβλήματα.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Η υλοποίηση ενός προγράμματος αναβάθμισης των υπαρχουσών υποδομών και δημιουργίας νέων. Στο πλαίσιο αυτό υποβάλλαμε δεκατρείς προτάσεις στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, «Αντώνης Τρίτσης», που θα εκσυγχρονίσουν τον Δήμο Παιανίας. Μεταξύ αυτών ένα μεγάλο έργο οικιστικής ανάπλασης με την δημιουργία ενός δημοτικού υπαίθριου πολυχώρου σε παραρεμάτια περιοχή του δήμου. Με την ολοκλήρωσή του θα γίνει υπερτοπικός πόλος έλξης ενώ θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για χώρους ψυχαγωγίας και αναψυχής. Συμπληρωματικά και δύο πολιτιστικά κέντρα, ένα σε κάθε δημοτική ενότητα, αστική συγκοινωνία με ηλεκτροκίνηση που θα διευκολύνει στις μετακινήσεις ενώ θα εξασφαλίσει και τη διασύνδεση του δήμου με το Μετρό. Η λίστα είναι μεγάλη και συμπληρώνεται και από έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο. Για παράδειγμα στόχος είναι η επανεκκίνηση του έργου της αποχέτευσης στη ΔΕ Παιανίας και η έγκαιρη ολοκλήρωση εκείνου στη ΔΕ Γλυκών Νερών. Σε κάθε περίπτωση σχεδιάζουμε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο.

-Το μεγάλο στοίχημα του Δημάρχου Παιανίας ποιο είναι με λίγα λόγια;

Καταρχήν το στοίχημα δεν είναι του Δημάρχου Παιανίας, είναι του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, των στελεχών και των υπαλλήλων και ευρύτερα όλης της τοπικής μας κοινωνίας.
Κι αυτό το στοίχημα αφορά την υπέρβαση παθογενειών του παρελθόντος και την κάλυψη του εδάφους πολλών δεκαετιών. Είμαι βέβαιος, ότι αν διασφαλίσουμε τις απαραίτητες υποδομές, ο Δήμος Παιανίας έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, αλλά συνολικά στην Αττική.

Βιογραφικό
Ο Ισίδωρος Μάδης εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παιανίας το 2002. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κατήλθε για πρώτη φορά ως επικεφαλής δημοτικής κίνησης και Υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας. Στις εκλογές του 2010 και 2014 κατέλαβε τη δεύτερη θέση και υπηρέτησε το δήμο από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παιανίας.


Τη περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Πρόεδρος ΔΣ του Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας) όπου και επέστρεψε τη περίοδο 2013-2015 ως Επιθεωρητής των ιχθυόσκαλων του Δημοσίου. Για πολλά χρόνια υπήρξε μέτοχος της οικογενειακής επιχείρησης σε καταστήματα εστίασης.

Διαβάστε επίσης:

Στα 2.696 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Καλπάζει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Καιρός: Επικίνδυνος καύσωνας διαρκείας – Πώς θα προστατευτείτε

Έρευνα ΙΣΑ: 1 στους 3 δεν φοβάται τον κορωνοϊό – Το προφίλ των «ψεκασμένων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:10