search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:23
MENU CLOSE

Βίντεο: Πώς να φτιάξετε παραδοσιακές πέτουλες από τα Νιάτα Λακωνίας

31.07.2021 10:29
food_new

Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο και ολόγλυκο μέλι, αυτά μόνο είναι ο,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε πέτουλες Λακωνίας.

Οι πέτουλες είναι μικρές τραγανές, χρυσαφένιες τηγανίτες που σου καλύπτουν την ανάγκη για φαγητό και γλυκό μαζί! Ένας άσπρος, παχύρευστος χυλός τηγανίζεται σε μπόλικο καυτό λάδι, γίνεται μια «μαργαρίτα» από μικρούλες τηγανίτες, κολλημένες μεταξύ τους που τρώγονται ζεστές «λουσμένες» στο μέλι. Οι πέτουλες ήταν το εύκολο, χορταστικό και ανέξοδο πρωινό πολλές δεκαετίες πριν για τους ανθρώπους που ξεκινούσαν για τις σκληρές χειρωνακτικές δουλειές τους.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και κουτάλια – κουταλιά προσθέτουμε το αλεύρι ενώ χτυπάμε συνεχώς με ένα πιρούνι. Θέλουμε να έχουμε έναν λείο χυλό, όχι πολύ πηχτό, να ρέει. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο – περίπου 200 ml – και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε χυλό και τον αδειάζουμε στο καυτό λάδι. Οι κουταλιές του χυλού σχηματίζουν μικρές τηγανίτες, διαμέτρου όχι πάνω από 5-7 εκατοστά η καθεμιά που ενώνονται μεταξύ τους και φτιάχνουν μια «μαργαρίτα».

Δείτε το βίντεο για να πετύχετε το σχέδιο. Αφήνετε να ροδίσουν από τη μια πλευρά, δεν θα χρειαστεί πάνω από 2-3 λεπτά, και γυρίζετε προσεκτικά την “μαργαρίτα” να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε και την ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Όσο οι τηγανίτες είναι ακόμη ζεστές τις περιχύνουμε με μέλι και κανέλα και τις τρώμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Καύσωνας με 46 βαθμούς Κελσίου – Ποιες περιοχές θα «βράσουν» (Video)

Τορτίγια κοτοσαλάτας με αμύγδαλα και κράνμπερι για την παραλία

ΚΚΕ: Πυρά σε κυβέρνηση για ασφαλιστικό, εκπαίδευση, υποχρεωτικότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:17