search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Φωτιά: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο μήνυμα Μητσοτάκη

05.08.2021 23:03
vouli_new

Τηλεοπτικό μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα με τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης να είναι άμεσες.

«Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών» αλλά ούτε και για επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά». Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου η οποία συστήνει στον πρωθυπουργό «περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Αναλυτικά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρωθυπουργικό μήνυμα:

«Η κατάσταση δυστυχώς είναι εξαιρετικά σοβαρή, σε αντίθεση με το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Από τους χλευασμούς για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις ειδικών και του κ. Τσίπρα της περασμένης εβδομάδας και τα συγχαρητήρια υπουργών μεταξύ τους για την «υποδειγματική» κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, μια αναζωπύρωση, λίγες ώρες μετά, κατακαίει εκτός ελέγχου το λεκανοπέδιο.

Τώρα πράγματι δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και τα σπίτια, οι περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας.

Και αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει με διαγγέλματα επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφής.

Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια τούτες τις κρίσιμες ώρες».

ΚΙΝΑΛ: Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες – Θα έρθει η ώρα των ευθυνών

Σε δήλωση προχώρησε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ασφαλώς είναι ώρα μάχης και εμείς συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες που δοκιμάζονται και στηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Θα έρθει η ώρα των ευθυνών.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αυτοκριτική για τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις της Κυβέρνησης.

Ήδη κάτω από το βάρος των δυσμενών εξελίξεων και της παταγώδους αποτυχίας του κυβερνητικού συστήματος πολιτικής προστασίας, ο κ. Πρωθυπουργός προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα και σταμάτησε να αλληλοσυγχαίρεται με τα στελέχη του», καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Να εξασφαλιστούν τα μέσα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη καταστροφή

«Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές» σχολιάζει το ΚΚΕ αναφορικά με τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές. Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, όμως αυτό δεν το εξασφάλισε ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου».

Καλεί την κυβέρνηση, «έστω και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Στο μεταξύ, ο ΓΓ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί αύριο στις 12:00 τις πληγείσες περιοχές στην Βόρεια Εύβοια.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιές: Στη μάχη και ο στρατός – Επίγειες και εναέριες περιπολίες με drones

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02