search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:33
MENU CLOSE

Καλλιάνος: Να σβηστούν όσο πιο γρήγορα οι φωτιές στην Αττική, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα 6-8 μποφόρ

05.08.2021 17:49
varimpompi-new

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται όλη η χώρα με τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία αλλά και στα Γρεβενά.

Ανάρτηση για την αυριανή μέρα, έκανε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος, στην οποία τονίζει, οτι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις την Πέμπτη καθώς την Παρασκευή αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι, που θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές.

Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Ειδικότερα για την Αττική, όπου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει αναζωπυρωθεί, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων που θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, γεγονός που θα δυσκολέψει χωρίς αμφιβολία την κατάσβεση.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Εύχομαι οι νέες εστίες (αναζωπυρώσεις;) στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή να τεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έστω και σε μερικό έλεγχο, διότι, βλέποντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική με βορειοδυτικούς ανέμους που οι ριπές τους μετά το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιές: Στη μάχη και ο στρατός – Επίγειες και εναέριες περιπολίες με drones



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:31