search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσσα – Εκκενώθηκε η Αχλαδινή (Videos)

07.08.2021 16:12
ileia_nemouta_fwtia

Τραγική είναι η κατάσταση στη Νεμούτα καθώς οι φλόγες, που ξεκίνησαν από μια αναζωπύρωση, έφτασαν μέσα στο χωριό, καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή.

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων του χωριού για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν άμεσα και τα ενάερια μέσα. 

Στη Νεμούτα, όπου θεωρείται το μεγαλύτερο μέτωπο αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν καλούνται να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος εθελοντές πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι, που επιχειρούν τόσο στο χωριό όσο και στο δάσος όπου υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο.

Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες ακόμη κι αν πρέπει να κόψουν τις ελιές από τις οποίες βιοπορίζονται. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Την ίδια ώρα, νέα αναζωπύρωση της φωτιάς εκδηλώθηκε στο χωριό Λατζόι. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ήδη από την Παρασκευή εντολή εκκένωσης του χωριού.

Επίσης σύμφωνα με το patrisnews.com, η αναζωπύρωση στο λόφο Δερβένι στο οικισμό Δούκα λόγων των ισχυρών ανεμών επεκτάθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Λόγω του ανέμου το μέτωπο που πριν λίγη ώρα ήταν οριοθετημένο, ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού, όπου χτυπάνε οι καμπάνες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Σπαρακτικές εκκλήσεις για βοήθεια από την Ιστιαία – «Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού, θα καούμε!» (video)

Φωτιά στο Κρυονέρι: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος 43χρονου

Φωτιά-Αττική: Άνοιξε η Αθηνών-Λαμίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38