search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 13:56
MENU CLOSE

Θρακομακεδόνες: Η απόγνωση κατοίκου που είχε ζήσει και το Μάτι (Video)

07.08.2021 20:21
thrakomakedones_new

«Λυπάμαι, για όλη την καταστροφή. Κάηκε το σπίτι μας, ο τόπος μας, εδώ γεννηθήκαμε».

Αυτά ακούγεται να λέει με δάκρυα στα μάτια κάτοικος των Θρακομακεδόνων στην κάμερα του OPEN, μπροστά στο σπίτι της που καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Αττική.

«Ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπους. Γιατί μένω στη Ραφήνα, στο Μάτι. Και εκεί είχαμε πριν τρία χρόνια το μεγάλο πλήγμα», πρόσθεσε.

«Για τα υπόλοιπα, ό,τι και να πω είναι λίγο. Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Και για τα δέντρα και για τη φύση και για όλους μας».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Αττική – Βελτιωμένη αλλά επικίνδυνη η κατάσταση

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Για το λόγο αυτό η προσπάθεια όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων, εστιάζονται στο να μην δημιουργηθεί και πάλι ενιαίο μέτωπο, που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Όπως λένε οι πυροσβέστες η τεράστια έκταση που πήρε η πυρκαγιά από την ημέρα που ξεκίνησε, θα χρειαστεί πολλές ημέρες για να τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, αν καταφέρουν να σπάσουν τα μέτωπα, αισιοδοξούν ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αναζωπυρώσεις.

Για το λόγο αυτό όλα τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις καταπολεμούν τις μεγάλες εστίες σε όλη την περίμετρο.

Όσον αφορά αναλυτικά τα μέτωπα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε χτες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, όπου μετά την μεγάλη αναζωπύρωση που έγινε χτες πάνω από το αεροδρόμιο, οι φλόγες μπήκαν στους οικισμούς, έκαψαν σπίτια και δημιούργησαν μια εφιαλτική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Πύρινο τόξο αφανίζει τη Βόρεια Εύβοια – Αλλεπάλληλες εκκενώσεις, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Προσοχή! Νέα αύξηση στα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας λόγω των πυρκαγιών

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσσα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 13:54