search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Φωτιά στην Εύβοια: Eγκαταλείπουν μέσω θαλάσσης τους φλεγόμενους οικισμούς – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο (Video)

08.08.2021 13:30
fwtia_evoia

Στα ferry boat και τα σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν εκατοντάδες κάτοικοι από το Πευκί και άλλους οικισμούς της βόρειας Εύβοιας, που πριν από λίγες ώρες έλαβαν εντολή εκκένωσης των περιοχών τους.

Η πυρκαγιά στο νησί είναι ανεξέλεγκτη, με το μέτωπο της φωτιάς να απειλεί πολλούς οικισμούς.

Κάτοικοι καταγγέλλουν την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων και αρνούνται να αποχωρήσουν τα χωριά τους δίνοντας κρίσιμη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην 349 ανθρώπων από το Πευκί έπειτα από τις εντολές εκκένωσης της περιοχής. Οι κάτοικοι του νησιού επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται τρία σκάφη του Λιμενικού, δυο πλοία και δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατηγό, δυο τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη για πιθανή περισυλλογή κατοίκων και τουριστών.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές Αττικής: Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Αττική: Οι προειδοποιήσεις των πυροσβεστών το 2018 – «Η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι το Μάτι της Πάρνηθας» (Video)

Φωτιές Αττικής: Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός στον ήρωα-εθελοντή πυροσβέστη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:00