search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:31
MENU CLOSE

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Επιχειρούν και πυροσβέστες από την Τσεχία

09.08.2021 08:08
ileia_nemouta_fwtia

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Καλαμάτα: Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Μέλπεια Μεσσηνίας, στα δύο μέτωπα της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη και τη Γορτυνία

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και ιδιωτών που βοηθούν εθελοντικά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά-Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Ηλεία (Videos)

Φωτιές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Riva Yachts – Η ιστορία πίσω από τα κομψοτεχνήματα που σκίζουν τις θάλασσες (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:31