search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Φωτιές-δικαιοσύνη: Το ΚΙΝΑΛ ζητά διερεύνηση και για κυβερνητικές ευθύνες

09.08.2021 18:54
kinall_new

Τη διεύρυνση της έρευνας της δικαιοσύνης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, μετά την εντολή του κ. Πλιώτα, το ΚΙΝΑΛ σε πολύ σκληρό ύφος υπογράμμισε ότι «η έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί και σε σχέση με τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού όσο αφορά την έλλειψη μέτρων πρόληψης και λαθών και παραλείψεων στην κατάσβεση».

Επιπλέον το ΚΙΝΑΛ αναφέρεται και σε καταγγελίες πολιτών. «Οι δηλώσεις και καταγγελίες των δημάρχων και πολιτών για εγκατάλειψη περιοχών και τη μη διάθεση μέσων πυρόσβεσης είναι επώνυμες και δημόσιες. Όπως και τα όσα αναφέρονται σε σχέση με τις ευθύνες της αεροπορίας στρατού», τονίζει χαρακτηριστικά το γραφείο τύπου του κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγης έχει ως εξής:

«Είναι θετικό ότι κινήθηκε επιτέλους η δικαιοσύνη για την έρευνα τυχόν εγκληματικής οργάνωσης εμπρηστών. Η έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί και σε σχέση με τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού όσο αφορά την έλλειψη μέτρων πρόληψης και λαθών και παραλείψεων στην κατάσβεση.

Οι δηλώσεις και καταγγελίες των δημάρχων και πολιτών για εγκατάλειψη περιοχών και τη μη διάθεση μέσων πυρόσβεσης είναι επώνυμες και δημόσιες. Όπως και τα όσα αναφέρονται σε σχέση με τις ευθύνες της αεροπορίας στρατού. Μετά από τέτοια πρωτοφανή καταστροφή η έρευνα πρέπει να αφορά τα πάντα και τους πάντες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα – Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Γεννηματά: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης – Η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα

ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Επικίνδυνος και υπόλογος ο κ. Σκέρτσος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:36