search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: «Όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα»

15.08.2021 17:24
thumbnail_IMG_7794

«Οι βίαιες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον και στη φύση, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μας προσκαλούν να ανταποκριθούμε σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και να σεβαστούμε την κτήση του Κυρίου».

Το μήνυμα αυτό απέστειλε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας που τόσο δοκιμάστηκαν, οφείλουμε να έχουμε ενότητα και ομοψυχία, γιατί όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής ‘όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια εσαεί πολλά δάκρυα φέρει”», τόνισε ο σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι «Ως λαός κάναμε και μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι το ακατόρθωτο κατορθωτό και πετύχαμε πολλά με ομοψυχία. Έτσι και σήμερα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ανθίσει και πάλι η καμένη γη, να ξαναχτιστούν τα σπίτια των συνανθρώπων μας που καταστράφηκαν και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων», πρόσθεσε.

«Η παράκλησή μας προς τη Μεγαλόχαρη είναι να επισκεφθεί από την ιερά νήσο Τήνο όλες τις πληγείσες περιοχές και να δώσει ανακούφιση και παρηγορία στους αδελφούς μας που δοκιμάστηκαν και, ιδιαίτερα, να ενισχύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες που σε λίγο θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε.

«Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, δεν θρηνήσαμε νεκρούς και κανένα σπίτι δεν έκλεισε, και κανένας συνάνθρωπος μας δεν δοκίμασε τον τραγικό διά πυράς θάνατο. Η Παναγία μας σκέπασε με το ωμοφόριό της τους πυροσβέστες, τους πιλότους των ελικοπτέρων, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς και όλους τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ξεπερνώντας τα όριά τους έδωσαν τιτάνιο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα», επισήμανε.

Τέλος, ο μητροπολίτης Δωρόθεος μίλησε για την επέτειο των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας και τόνισε ότι «οι ήρωες του ‘21 και όλοι οι ήρωες του έθνους μας καλούν όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες στην πατρίδα μας και απανταχού της γης να είμαστε ενωμένοι, γιατί όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα».

«Το έθνος μας, κατέληξε, δεν φοβάται κανέναν και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι άγρυπνοι φρουροί και φύλακες των συνόρων μας και της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα συναντηθεί σήμερα με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ

Κορωνοϊός: Το συγκλονιστικό μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στους ανεμβολίαστους

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Νυμφαία Κομοτηνής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:25