search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:07
MENU CLOSE

Φωτιές: Πολύ σκληρή κριτική από πρώην συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

19.08.2021 15:28
katsoudas_new

Αυστηρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις καταστροφικές πυρκαγιές κάνει πρώην συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Δημήτρης Κατσούδας έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, καθώς ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1987-1991 και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πλέον Κων. Μητσοτάκης τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος όπου παρέμεινε μέχρι το 1993.

Μετά την ήττα της ΝΔ ο Δημήτρης Κατσούδας ανέλαβε την θέση του Συμβούλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος την περίοδο 1994-1996 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννη και στη θητεία της στη Βουλή και στο δημαρχιακό θώκο την περίοδο 2003-2006.

Το 2007 τοποθετήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη, όπου παρέμεινε μέχρι το 2009. Από το 2017 και μέχρι σήμερα είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, του Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».

Σχολιάζοντας, λοιπόν, στο Facebook, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές, και αναφέρόμενος στην φωτιά στα Βίλια έγραψε: «Τα εναέρια μέσα δεν σβήνουν φωτιές. Βοηθούν απλώς σημαντικά (μόνο μέρα) ΑΝ πάνε γρήγορα και (όταν μια φωτιά ξεφύγει) αν τις ρίψεις τους ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ οι επίγειες δυνάμεις. Το απέδειξε για μια ακόμα φορά η φωτιά στα Βίλια: Δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα, μέτριοι άνεμοι, υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε ΜΙΑ μεγάλη φωτιά και παρ’ όλα αυτά τζίφος βασικά. Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις έμπειρες σε ΔΑΣΙΚΕΣ πυρκαγιές επίγειες δυνάμεις. Αυτές μόνο αξιοποιούν και την δουλειά που κάνουν τα εναέρια μέσα. Υ.γ. Ας πει κάποιος στους δημοσιογράφους τι είναι “αναζωπύρωση”».

Νωρίτερα, στις 17 Αυγούστου είχε γράψει, επίσης: «Αποζημιώσεις για σπίτια, για ζώα, για χαμένες δουλειές, για επιχειρήσεις κλπ κλπ. Και πέφτουν σαν την βροχή τα δις ενός καταχρεωμένου κράτους! Αυτά μάλιστα είναι επιπλέον των δις που δώσαμε για κατασβέσεις με δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα και των τεράστιων δαπανών που πρέπει να γίνουν για αποφυγή πλημμυρών και για αναδασώσεις! Το ένα εικοστό αυτών των πόρων να είχαν διατεθεί για ΠΡΟΛΗΨΗ οι μισές τουλάχιστον καταστροφές (για να μην πω τα 2/3) θα είχαν αποφευχθεί. ΤΩΡΑ, μετά δυο χρόνια αδράνειας, γίνονται κάποια βήματα για αναβίωση της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό όμως θα πάρει χρόνια. “Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα”».

Διαβάστε επίσης

Είναι πρόβλημα για το Μαξίμου ο Γεραπετρίτης;

Χαρούμενος με τον Μπένο ο… Σαμαράς

Βόζεμπεργκ για Τσιτσιπά: Κρίμα γιατί είσαι πρότυπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:07