search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Αυστηρό μήνυμα Οικονόμου στους ανεμβολίαστους – «Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρος»

23.08.2021 13:09
OIKONOMOU

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ταχύτερη επιστροφή σε κανονικότητα. Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προαναγγέλλοντας ότι αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο των περιορισμών αρκέστηκε να απαντήσει: «Έχουμε ήδη μία ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά ή όχι. Η πρόθεσή μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά».

Παράλληλα, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στους 19 μήνες της υγειονομικής κρίσης ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι η κυβέρνηση οργάνωσε τάχιστα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμών και πλέον όπως τόνισε «είμαστε στη θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όπου θέλει». Πρόσθεσε δε ότι: «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δυστυχώς μία σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει σε αυτή την εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων εξελίξεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Όπως ξεκαθάρισε,«τα μέτρα δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Ερωτηθείς ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό.

Για το Αφγανιστάν και την επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αναφορικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τις προσφυγικές ροές είπε πως:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαχειριστεί όξυνση του προσφυγικού/μεταναστευτικού με αφέλεια» και πως η χώρα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα με σχέδιο.

Αναφορικά με το αν μετά το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση για την αναχαίτιση κύματος προσφύγων τόνισε ότι αυτό που επισημάνθηκε είναι να βοηθηθούν οι χώρες γύρω από το Αφγανιστάν για να μείνουν οι πολίτες κοντά στις εστίες τους.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί επιχειρησιακά να φυλάξει τα σύνορά της», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις φωτιές έρχεται η μετάλλαξη «Δ» – Τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες

Κορωνοϊός: Πότε θα τεθεί θέμα για νέο lockdown – Δυσοίωνος ο Εξαδάκτυλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:00