search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Μήνυμα Γεννηματά από τη βόρεια Εύβοια: Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν (Photos)

23.08.2021 15:31
gennimata_new

Αυτοψία στα καμένα της βόρειας Εύβοιας πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση.

Η Φώφη Γεννηματά πραγματοποίησε περιοδεία σε σημεία στην βόρεια Εύβοια που επλήγησαν από τη φωτιά, μίλησε με πυρόπληκτους και φορείς και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πυρκαγιάς, αλλά και τα σχέδιά της για την αποκατάσταση της περιοχής.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την Εύβοια. Εδώ στην Βόρεια Εύβοια η καταστροφή είναι πρωτοφανής. Κάηκαν ήδη 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες, καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και επιμένουμε να αποδοθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και στην Εύβοια και απέτυχε.

Δική μας προτεραιότητα είναι να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας. Να σχεδιασθεί η αναδάσωση της περιοχής.

Όλα αυτά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.

Δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης

Μετά τις φωτιές έρχεται η μετάλλαξη «Δ» – Τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες

Κορωνοϊός: Πότε θα τεθεί θέμα για νέο lockdown – Δυσοίωνος ο Εξαδάκτυλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:42