search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:56
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για έξι αδικήματα – Προθεσμία πήρε ο 48χρονος

24.08.2021 17:48
γυναικοκτονια

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 48χρονου, ο οποίος σκότωσε τη σύντροφό του, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία, οπλοχρησία, φθορά πράγματος με φωτιά, βία κατά υπαλλήλου, ψευδή δήλωση στοιχείων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως χθες αμέσως μετά την σύλληψή του, ομολόγησε την πράξη του, ενώ σήμερα λίγη ώρα μετά τις 12, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα.

Το χρονικό του εγκλήματος

H άγρια δολοφονία τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην οδό Γραβιάς 47, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 9η γυναικοκτονία που σημειώνεται μέσα σε λίγους μήνες, στο «μαύρο ημερολόγιο» του 2021.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη 1, η 56χρονη γυναίκα, Γεωργιανής καταγωγής, και μητέρα ενός ενήλικου, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε, από τον σύντροφό της, με τη χρήση μαχαιριού, αφού την γρονθοκόπησε.

Τα τελευταία λόγια που κατάφερε να ψελλίσει λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της ήταν «μην με σκοτώσεις», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η άτυχη γυναίκα διέμενε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, και εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και φρόντιζε ηλικιωμένους, ενώ οι δυο τους διατηρούσαν σχέση, όμως τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τσακώνονταν συχνά, αφού ο δράστης ήταν αλκοολικός καθώς και βίαιος απέναντί της.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ανέφερε στο ThessToday.gr, πως ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι ώστε να διαφύγει, γεμάτος με αίματα στα χέρια, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα και απέκλεισε την περιοχή ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Μετά το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε, η ΕΛΑΣ είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό το οποίο έληξε το ίδιο βράδυ, στην Καλαμαριά όπου εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη με την συνδρομή των δυνάμεων της ΟΠΚΕ.

Ο δράστης αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τις πράξεις του, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι αιτίες για την άγρια δολοφονία.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα πάλι

Γκάγκα: «Όχι στον κοινωνικό διχασμό για τα εμβόλια» (Video)

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πέθανε ο 49χρονος δράστης που είχε αυτοπυροβοληθεί μετά το έγκλημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49