search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:42
MENU CLOSE

Ανασχηματισμός: Επιλογές «στο πόδι»

31.08.2021 15:35
apostolakis-new

Ο Μητσοτάκης, με την επιλογή του πρώην υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ως υπουργού, προσπάθησε, εκτός από το να αναβαθμίσει την Πολιτική Προστασία, να δώσει μια αίσθηση ευρύτερης συναίνεσης στον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητα των πολιτών και τη διαχείριση έκτακτων κρίσεων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκε στη Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν έδειξε προθυμία να συνδράμει τον πολιτικό στόχο του πρωθυπουργού ελλείψει μιας σοβαρής προεργασίας, μιας κοινής διαβούλευσης και μιας ουσιώδους συμφωνίας επί των μεγάλων θεμάτων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας.

Εν συνεχεία η αποδοχή της πρότασης από τον Αποστολάκη είχε την προϋπόθεση της συναίνεσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ποτέ δεν δόθηκε – και ούτε θα μπορούσε να δοθεί πάνω στην… τούρλα του ανασχηματισμού, χωρίς διαβούλευση, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς μια πολιτική συμφωνία, η οποία, μεταξύ μας, είναι άγνωστο αν θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Η αρχική συμφωνία Αποστολάκη και η άτακτη υποχώρηση του ιδίου ύστερα από τη σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας δείχνουν ότι η εν λόγω επιλογή δεν είχε καν δικλίδες ασφαλείας. Τίθεται λοιπόν σοβαρό ερώτημα και για τον βαθμό προετοιμασίας του ανασχηματισμού, αλλά και για την αρχική αποδοχή της πρότασης από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αντίδραση Μαξίμου: Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Αποστολάκης – Κρίμα για την υστεροφημία του

Αναγνώριση λαθών, απόπειρα διορθώσεων και κάζο με το «καλημέρα»

Συγχαρητήρια Τζέφρι Πάιατ στον Βαγγέλη Αποστολάκη για την υπουργοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:34