search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:09
MENU CLOSE

Βατόπουλος: Πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό μέσα στο 2022

31.08.2021 09:11
Βατόπουλος: Δεν έχει συζητηθεί ακόμα η γενικευμένη χρήση μάσκας (Video) - Media

Την αισιοδοξία οτι θα τελειώσουμε με την πανδημία μέσα στο 2022 εξέφρασε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής υποστήριξε πως θα καταφέρουμε να έχουμε ενα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας από τους εμβολιασμούς αλλά και από το ποσοστό αυτών που νόσησαν, τονίζοντας ωστόσο πως είναι προτιμότερη ανοσία μέσω εμβολίου παρά μέσω φυσικής νόσησης, καθώς οι απώτερες συνέπειες της νόσου δεν είναι γνωστές.

Επιπλέον, επεσήμανε πως σε λίγο θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα κρούσματα που θα είναι πολλά από τα σοβαρά κρούσματα. «Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία» τόνισε ενδεικτικά.

Ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι μόλις 9% των εμβολιασμένων βρίσκεται στις ΜΕΘ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχολίασε πως αυτή την στιγμή είναι εμβολιασμένο το 54% του πληθυσμού και πως αν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένο το 9% από το 50% μέχρι το 9% είναι πολύ μεγάλη διαφορά και συνεπώς μπορεί να γίνει κατανοητό ότι το εμβόλιο προστατεύει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται και στα μέτρα που παίρνει η κοινωνία όπως εμβολιασμός κλπ και πως η φιλοσοφία είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα αυτό το φθινόπωρο όπως πέρυσι. «Εχουμε τρία όπλα εμβολιασμός, μέτρα κοινωνικής απόστασης (μάσκα αποστάσεις κλπ) και τα τεστ» είπε ενδεικτικά. Επιπλέον, σημείωσε πως σαν κοινωνία έχουμε ξεφύγει από τον στόχο και ότι ο στόχος είναι η πανδημία. «Πρέπει να καταλάβουμε την υγειονομική υποχρεωτικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

Αφγανιστάν: Αποχώρησαν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες (Video)

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 διασωληνωμένους – 2.343 νέα κρούσματα

«Χτυπά» το κουδούνι για τον εμβολιασμό των παιδιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01