search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:12
MENU CLOSE

Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση ανθρωποκτονίας από την εισαγγελία Χαλκίδας (Video)

09.09.2021 20:43
Valyrakis-new

Στο αρχείο έστειλε η δικαιοσύνη την υπόθεση Βαλυράκη, απορρίπτοντας τη μήνυση περί ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας «για 12 διαφορετικούς λόγους ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» και έτσι απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας. Όπως επισημαίνει η Εισαγγελία οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με τελείως διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη λογομαχία ή συμπλοκή του Σήφη Βαλυράκη με τους δύο αλιείς και δίνεται διαφορετική περιγραφή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Επίσης, ο ένας εξ αυτών δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν παρών στην Ερέτρια εκείνη την ημέρα.

Παράλληλα, στο δικαστικό έγγραφο σημειώνεται ότι υπάρχει σειρά μαρτύρων ότι οι δύο αλιείς που κατονομάζονταν από τον ένα μάρτυρα ότι επέφεραν φονικά πλήγματα εναντίον του 78χρονου πρώην υπουργού είχαν ισχυρό άλλοθι ότι ήταν, τις κρίσιμες ώρες, στα σπίτια τους στην Ερέτρια. Τέλος, η εισαγγελία επικαλείται αποσπάσματα από έκθεση πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε λάθος χειρισμό στο φουσκωτό σκάφος του, πτώση του στην θάλασσα και κτύπημα από την προπέλα του ίδιου του σκάφους.

Αντίδραση της συζύγου του εκλιπόντος

Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης, η σύζυγος του εκλιπόντος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, δήλωσε:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό.

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

»Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

Διαβάστε επίσης

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας: Ένας τραυματίας

Τσιτσιπάς: Κάνει τον απολογισμό του στις Αζόρες

Κηφισιά: Η οδός Ιλισίων θα μετονομαστεί σε «Μίκης Θεοδωράκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:12