search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Μηνύει συνεργείο εργολάβων γιατί άνοιξε χαντάκι χωρίς μέτρα ασφαλείας (Photo)

15.09.2021 13:51
lakoyva new

Μήνυση υπέβαλε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργείο εργολάβων. Ο λόγος; Το συνεργείο, που εκτελούσε έργα για λογαριασμό παρόχου κινητής τηλεφωνίας δεν είχε τοποθετήσει την προβλεπόμενη σήμανση επικινδυνότητας και τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα μικρό έργο το οποίο γινόταν στο οδόστρωμα επί της οδού Ιωαννίνων, στο ύψος του Θεάτρου Κολωνού.  

Την προσφυγή στον εισαγγελέα είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καταγγέλλοντας για «εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία και ωχαδελφισμό» το συγκεκριμένο συνεργείο και επισημαίνοντας τον κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, πεζών και δικυκλιστών.

Η οδός Ιωαννίνων είναι ένας δρόμος διπλής κυκλοφορίας με συχνή διέλευση ΙΧ, δικύκλων και πεζών και η κάθετη τομή χωρίς την ειδική σήμανση ασφαλείας, δημιούργησε μια επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον ίδιο τον δήμαρχο την ώρα που έφτανε στο Θέατρο του Κολωνού για να παρακολουθήσει τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Άμεσα ενημερώθηκε η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία που κατέγραψαν το συμβάν και αμέσως μετά τα τεχνικά συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν τις απαραίτητες σημάνσεις, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ακολούθως, ο δήμος προχώρησε στην ανάκληση της σχετικής άδειας μέχρι να συμμορφωθεί ο εργολάβος της συγκεκριμένης εταιρείας και στην επιβολή του υψηλότερου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ενώ σήμερα υποβλήθηκε η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να αποτρέψει αντίστοιχες κακές πρακτικές στα έργα που εκτελούν πάροχοι τηλεπικοινωνιών ή εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως ΔΕΔΔΗΕ, Φυσικό Αέριο και ΕΥΔΑΠ, η Δημοτική Αρχή τριπλασίασε τις εγγυητικές εκτέλεσης που ζητούνται από τους εργολάβους.  

Διαβάστε επισης

Λιγνάδης – Φιλιππίδης: Πώς περνούν την μέρα τους στη φυλακή (Video)

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη η δίκη – «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα (video)

Κατερίνη: Σάλος με γονείς αρνητές – «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, ξυπνήστε πρόβατα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:10