search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Προβάδισμα ΝΔ με 11,9% – Πώς κρίνει ο κόσμος τις εξαγγελίες

16.09.2021 20:57
DETH

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με «ψαλιδισμένο» το ποσοστό της αλλά με προβάδισμα 10,9% στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%. 

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Επιφυλάξεις για εξαγγελίες – ανασχηματισμό

Οσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Επιφυλάξεις όμως εξέφρασε η πλειονότητα των πολιτών και για τον ανασχηματισμό. Πιο συγκεκριμένα, το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Θετικές-αρνητικές γνώμες

Η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κρίνεται αρνητική, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% που την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

Κορωνοϊός: Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά με νέο φορητό τεστ αντισωμάτων – Πόσο θα κοστίζει

Σολομός κονσέρβα: Τα οφέλη και οι… κρυφοί κίνδυνοι για την υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39