search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Γαλλία: Διέρρευσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Μακρόν και δημιουργεί ερωτηματικά

21.09.2021 20:41
macron_new

Τελικά, πόσες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει κάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας;

Κατά τα φαινόμενα, μόνο μία, την πρώτη δόση του mRNA εμβολίου της Pfizer, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν νόσησε με κορωνοϊό και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάστηκε η δεύτερη δόση για να αναπτύξει ανοσία.

Αυτά, και μερικά άλλα στοιχεία προκύπτουν από τη διαρροή του πιστοποιητικού εμβολιασμού του Γάλλου προέδρου στο διαδίκτυο, μετά την αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

Όσον αφορά στον Μακρόν, έκανε τη μοναδική δόση του εμβολίου τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της «Figaro», ο κωδικός QR, τον οποίο σκανάρουν οι αρχές προκειμένου να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα του πιστοποιητικού, διέρρευσε για μερικές ώρες, πλην μαζικά, σε κοινωνικά δίκτυα.

Αν και το γεγονός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές, ωστόσο η «Le Figaro» σκάναρε τον κωδικό μέσω της εφαρμογής «TousAntiCovid» για τον κορωνοϊό διαπιστώνοντας ότι αυτός αντιστοιχεί στα προσωπικά δεδομένα του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1977 και εμβολιάστηκε με μία δόση της Pfizer τον περασμένο Ιούλιο.

Η «Le Figaro» σημειώνει πως παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε το εμβόλιο τέλη Μαΐου, από τεχνικό λάθος, η δόση εμφανίζεται ότι χορηγήθηκε αργότερα.

Δύο μέρες νωρίτερα, αντίστοιχη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισε και Γάλλος πρωθυπουργός ο Ζαν Καστέξ. Εικάζεται ότι Καστέξ έπεσε θύμα της διαρροής όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομείο της χώρας, πόζαρε με το πιστοποιητικό ανά χείρας με αποτέλεσμα το QR Code του να εκτεθεί σε κοινή θέα, στον φωτογραφικό φακό.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Πέντε τραυματίες από «τυφλή» επίθεση ενόπλου στην Ουάσινγκτον

«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν – Και οι S-400 στην ατζέντα

Μπάιντεν για AUKUS στον ΟΗΕ: Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στον κόσμο – Κάλεσμα Γκουτέρες σε διάλογο με Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14