search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν – Και οι S-400 στην ατζέντα

21.09.2021 18:57
putin_erdogan_new

Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας θα συναντηθούν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, η Μόσχα προετοιμάζει το έδαφος για την συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ από την Άγκυρα έγινε γνωστό ότι η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας.

Όσον αφορά στην ατζέντα της συνάντησης, η Μόσχα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι ιδιαίτερα διευρυμένη και θα περιλαμβάνει ευρεία γκάμα θεμάτων, από τις διμερείς σχέσεις έως την κατάσταση στην Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.

Ο Ερντογάν τον Αύγουστο είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη αγορά ως fait accompli, ωστόσο, η Τουρκία είχε διαψεύσει σχετικές δηλώσεις, λέγοντας ότι το ζήτημα της αγοράς νέας συστοιχίας S-400 βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των συζητήσεων.

Διαβάστε επίσης

AUKUS: Αντίδραση και από τη Γερμανία, ενώ αναμένεται επικοινωνία Μπάιντεν-Μακρόν

Γερμανία: Εν ψυχρώ δολοφονία από αρνητή μάσκας

Κύπρος: Αεροσκάφος – «μυστήριο» καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Πάφου (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49