search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Δεν θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης

23.09.2021 21:02
mitsotakis-elpidoforos-new

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερική Ελπιδοφόρο, στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Η έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, εκφράζεται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο, αν και ως επίσημη αιτιολογία προβάλλεται η προσθήκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Η ενόχληση της κυβέρνησης εκφράστηκε νωρίτερα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Συγχρόνως, μάλιστα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το αν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη θα συναντήσει τελικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση», απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο και πρόσθεσε: «Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48