search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Γερμανία: Συρρικνώθηκε η διαφορά SPD-CDU – Μόλις 1%

24.09.2021 18:37
laset-cdu

Σε καθαρό ντέρμπι οδηγούνται οι γερμανικές εκλογές της Κυριακής.

Δύο μόλις ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον συρρικνωθεί στη μία μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν 0,5 και φθάνουν στο 25%.

Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Όσον αφορά στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς και ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) Άρμιν Λάσετ χάνουν από μια μονάδα έκαστος σε σύγκριση με την δημοσκόπηση των αρχών της εβδομάδας.

Έτσι ο Σολτς θα εξελέγετο καγκελάριος με ποσοστό 28% στην θεωρητική περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελαρίου, ο δε Άρμιν Λάσετ θα ελάμβανε 13%. Η Αναλένα Μπέρμποκ, η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, θα ελάμβανε 16%.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν ανθρώπινες πατημασιές 23.000 ετών – Γιατί ανατρέπονται όσα ξέραμε ως σήμερα

Ηλεκτρικό Catamaran το νέο σκάφος του Αλόνσο – Η περιβαλλοντική ευαισθησία του πιλότου της F1 (Photos)

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: Έφεση από τον καταδικασμένο αστυνομικό – Τι ζητάει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10