search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της Δώρας – Νέες αποκαλύψεις για το «σκοτεινό» παρελθόν του δολοφόνου (video)

24.09.2021 08:41
dora_rodos_gynaikoktonia

Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν σήμερα στη Ρόδο τη δολοφονημένη Δώρα. Η κηδεία της 31χρονης, που εκτελέστηκε με καραμπίνα από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, θα γίνει στις 16:00 στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου εφημέριος είναι ο θείος της Δώρας, αδερφός του πατέρα της. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 12:00, θα γίνει η κηδεία του αυτόχειρα δολοφόνου της.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο Mega όσα έγιναν τη στιγμή της δολοφονίας. «Περίμενα την κόρη μου να την πάρω για να την πάω στο μάθημα. Εκείνη την στιγμή ακούω δύο πυροβολισμούς. Βλέπω καπνούς, την πόρτα ανοιχτή του αυτοκινήτου και ένα σώμα πεσμένο. Δεν φαντάστηκα ότι κάποιος μπορεί να πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο με τον δράστη να περνάει δίπλα μου. Και φτάνοντας δίπλα στο αμάξι που ήταν σπασμένα τα τζάμια, είδα την κοπέλα ανάσκελα χτυπημένη, και τότε συνειδητοποίησα» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος.

«Δεν την ήξερα την κοπέλα, αλλά ήταν σαν άγγελος. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ο καθένας να αυτοδικεί με αυτό τον τρόπο. Έχω δύο κόρες και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν τύχω σε κάτι τέτοιο τί θα γίνει; Έχω σοκαριστεί από χθες» πρόσθεσε.

Τι λέει η πρώην σύντροφός του

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 40χρονος ήταν βίαιος. Στο παρελθόν είχε απειλήσει και χτυπήσει την πρώην σύντροφό του.

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει και επιρρίπτει ευθύνες σε άτομα που τον γνώριζαν. Περιγράφει πόσο κτητικός και απειλητικός είχε γίνει μετά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. «Όλοι γνώριζαν τη συμπεριφορά του. Είχα ενημερώσει τους φίλους και την αδερφή του. Κανείς δεν με άκουσε, μου έλεγαν να πάω εγώ σε ψυχολόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Η γυναίκα κάλεσε όλες όσες πέφτουν θύματα κακοποίησης να μην φοβούνται να μιλήσουν, αλλά και το συγγενικό και γειτονικό περιβάλλον «να μην κάνει τα στραβά μάτια».

Πήγε να τη βρει την προηγούμενη της δολοφονίας

Μιλώντας στη «Ροδιακή», η θεία της 32χρονης αποκαλύπτει ότι ο δράστης είχε πάει να δει την κοπέλα, μια μέρα πριν το φονικό. Με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, το οποίο χρησιμοποιούσε και την ημέρα της δολοφονίας, ο 40χρονος πήγε να δει τη νεαρή κοπέλα έξω από ένα σπίτι όπου έκανε μάθημα σε παιδιά, δεν της μίλησε όμως.

Η αποκάλυψη αυτή συνάδει και με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπου έγινε η δολοφονία, οι οποίοι ανέφεραν ότι και αυτοί έβλεπαν για μέρες τον άνδρα να παρακολουθεί το θύμα με το ενοικιασμένο αμάξι.

Η θεία του θύματος αναφέρει ότι τα προβλήματα του ζεύγους άρχισαν όταν αποφάσισαν να συγκατοικήσουν και μετέπειτα όταν πήγαν μαζί διακοπές. Ο δολοφόνος έκανε σκηνές ζήλειας στην 32χρονη με αποτέλεσμα αυτή να τον χωρίσει.

«Ευτυχώς, θεία, έφυγα από αυτόν» ήταν οι τελευταίες κουβέντες που είχε με την αδελφή της μητέρας της. Τώρα, η θεία της ξεσπά λέγοντας: «Ο δολοφόνος ήταν ύπουλος και προβληματικός, αλλά το καταλάβαμε αργά».

«Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη»

«Αυτό που έκανε το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη», είπε ο πατέρας του δράστη σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το φρικτό έγκλημα του γιου του.

«Είμαι πατέρας και πονάω. Το κακό έγινε πια, τελείωσε. Δικαιοσύνη δε μπορείς να βρεις πουθενά. Φύγανε και οι δύο. Λυπάμαι τους γονείς, λυπάμαι τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου. Αυτή τη στιγμή περνάω το δράμα μου, θέλω να κηδέψω το παιδί μου και όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα μιλήσω. Έχουμε κι άλλους μάρτυρες. Συμμερίζομαι αυτούς τους γονείς, τους λυπάμαι και ζητάω συγγνώμη. Για τις άλλες μηνύσεις, δεν θα μιλήσω. Έχετε μιλήσει με αυτές τις γυναίκες; Τέλος συζήτησης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πατέρας του 40χρονου.

Τον φοβόταν

Η 31χρονη εκπαιδευτικός τον τελευταίο καιρό φοβόταν ότι κάτι κακό θα της συνέβαινε. Πέντε μέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση» λέει εκείνη.

«Δεν θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή του κόσμου. Δεν σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου. Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι. Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ’ αγαπώ» έγραψε η αδερφή της στο instagram αποχαιρετώντας τη δολοφονημένη κοπέλα…

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τα εκτεταμένα τεστ περιόρισαν τη διασπορά στους μαθητές, λέει το υπ. Παιδείας

«Πάμε Φώτη»: Ξύπνησε από το κώμα ο 6χρονος – Συγκινούν οι ζωγραφιές συμμαθητών του

Ποινική δίωξη για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39