search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:59
MENU CLOSE

«Λήξαν το θέμα» με Ελπιδοφόρο μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

24.09.2021 20:39
mitsotakis-elpidoforos-new (2)

Στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε, προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή. «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δίαυλοι των δύο πλευρών ήταν ακόμη ανοιχτοί και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ένα παρασκηνιακό μπρα ντε φερ, ώστε να βρεθούν ο τρόπος και ένας «ουδέτερος» τόπος για τη συνάντηση.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ουσιαστικά τη συνάντηση λέγοντας «νομίζω θα υπάρξει συνάντηση».

Είχε προηγηθεί η «συγγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης χαρίζει τη ΔΕΗ, θα αναζητηθούν ευθύνες – Κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

«Καρφιά» Παπανδρέου για την κυβέρνηση: Ακατονήτη και απρεπής η στάση της απέναντι στον Ελπιδοφόρο

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58