search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:54
MENU CLOSE

Ελβετία: Ηχηρό «ναι» στον γάμο των ομοφυλόφιλων

26.09.2021 15:40
switserland_new

Ένα ηχηρό «ναι» φαίνεται πως λέει η Ελβετία στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε την Κυριακή.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα», έλεγαν όλοι στο αρχηγείο των υποστηρικτών τουναι“, που στήθηκε σε ένα εστιατόριο στη Βέρνη και στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί 200-250 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

«Κοίτα Μπαμπά»: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του (Photo | Video)

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας το κύκλωμα απάτης κατά των αντιεμβολιαστών

Γερμανία-εκλογές: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διέκοψε την ψηφοφορία στο Βούπερταλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24