search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17
MENU CLOSE

«Κοίτα Μπαμπά»: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του (Photo | Video)

26.09.2021 15:21
Pavlos Mpakogiannis_new

Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», εκτός από τον πρωθυπουργό, τόσο η σύζυγός του όσο και ο γιος του έκαναν συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, τις 26 Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε στο facebook το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη «Κοίτα Μπαπά»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, έγραψε στο twitter: «32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Μητσοτάκης: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: «Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, άνανδροι δολοφόνοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ανακόψουν την ορμή των ιδεών του. Η εθνική ενότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι, πια, πλειοψηφική πραγματικότητα: Τα δυνατά δέντρα που ρίζωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα, πάνω στους σπόρους της σκέψης και της δράσης του Παύλου. Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη».

Οικονόμου: 32 χρόνια μετά οι ιδέες και τα ιδανικά Παύλου Μπακογιάννη δεν σωπαίνουν ποτέ

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: «32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία. 32 χρόνια μετά ο Παύλος Μπακογιάννης δεν σώπασε γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά δεν σωπαίνουν ποτέ».

Θεοδωρικάκος: Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων είναι και σήμερα επίκαιρες

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο υπουργός σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής:

«Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων και την υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, είναι και σήμερα επίκαιρες. Είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».

Βαρβιτσιώτης: Ένας πολιτικός που αγωνίστηκε για την ενότητα του έθνους

«Το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν», τονίζει σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία τού Παύλου Μπαγκογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας πολιτικός που αγωνίστηκε για την ενότητα του έθνους. 32 χρόνια μετά, το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Ποτέ ξανά» αναφέρει ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΝΔ: Η Δημοκρατία τελικά νικά

«32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη εξακολουθεί να μας θυμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από τους εχθρούς της, όταν ακραίες ιδεολογίες οπλίζουν χέρια δολοφόνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

«Μας υπενθυμίζει, όμως, και κάτι ακόμα: ότι η Δημοκρατία τελικά νικά. Ότι στο τέλος οι δολοφόνοι και οι ακραίοι υποστηρικτές τους αποκαλύπτονται και μπαίνουν στο περιθώριο. Ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη και η μετριοπάθεια ενώνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον», σημειώνει το κυβερνών κόμμα και προσθέτει:

«Αυτές τις αξίες πρέσβευε ο Παύλος Μπακογιάννης. Αυτό το μέλλον οραματίστηκε για όλους τους Έλληνες. Ένα μέλλον Δημοκρατίας, ενότητας και προόδου. Και αυτή την παρακαταθήκη του κανένα όπλο δολοφόνου δεν κατάφερε να σβήσει. 32 χρόνια μετά, ο Παύλος Μπακογιάννης ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας».

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στο κέντρο του Ηρακλείου – Νεκρός νεαρός μοτοσικλετιστής

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας το κύκλωμα απάτης κατά των αντιεμβολιαστών

Γερμανία-εκλογές: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διέκοψε την ψηφοφορία στο Βούπερταλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:16