search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Οι «Άγριες μέλισσες» το βράδυ της Κυριακής έκαναν διάλειμμα και δοκιμάστηκαν στις διαστάσεις κινηματογραφικής οθόνης

27.09.2021 17:46
agries_melisses_new

Σε θερινό κινηματογράφο της πόλης επιτελικά στελέχη του ΑΝΤ1 και της εταιρείας παραγωγής της σειράς «Άγριες μέλισσες», οι δημιουργοί της, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί (περίπου 40 άτομα), αλλά και άνθρωποι που συνεισφέρουν από πόστα πίσω από τις κάμερες παρακολούθησαν, ολοκληρωμένο, το πρώτο επεισόδιο του τρίτου και τελευταίου κύκλου της πολυσυζητημένης σειράς.

Με εναλλαγές  σκηνών σε πόλη (Λάρισα) και χωριό (Διαφάνι) οι δημιουργοί θέλησαν να δώσουν με αμεσότητα το σοκ του πραξικοπήματος στους χαρακτήρες και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στις ζωές τους το φασιστικό καθεστώς- ευκαιρία για θιασώτες του να σπείρουν το μίσος, το διχασμό, να εκτονώσουν το «φυλακισμένο»- καταπιεσμένο μίσος τους.

Αν και αδικήθηκε από τις διαστάσεις της κινηματογραφικής οθόνης το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, η ένταση των σκηνών «περνούσε» στους θεατές, πόσο μάλλον απόψε (22.00) στους τηλεαθεατές αφού θα το δούν στις προδιαγραφές με τις οποίες έγινε η κινηματογράφιση.

Η εναρκτήρια σκηνή με τα δυο πρωτοξαδέλφια να αγκαλιάζονται και να χωρίζονται διότι ο κουρέας του χωριού αναγκάζεται να κρυφτεί στα βουνά λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του βάζει τον τηλεθεατή στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα της πλοκής. Φόβος και τρόμος.

Παρόλα αυτά υπάρχουν σκηνές, σαν σε αρχαία τραγωδία, που οι σεναριογράφοι εκτονώνουν την ένταση με δεικτικό χιούμορ ή απρόσμενες ατάκες. Στο μεταξύ η διάθεση για την έναρξη της σειράς στη νέα σεζόν ήταν σαν την… πρώτη μέρα στο σχολείο.

Χαρά, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί αλλά και αγωνία διότι- ας μην ξεχνάμε- οι «Άγριες μέλισσες» ρίχνονται στη «μάχη» της τηλεθέασης ενώ αντίστοιχα «βαριά» χαρτιά του ανταγωνισμού έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εκκίνηση τους – ο «Σασμός» στον Alpha και «Η γη της ελιάς» στο Mega- και  αθροιστικά καθηλώνουν μέχρι τώρα περι τα δύο εκατ. τηλεθεατές.

Όμως οι «Άγριες μέλισσες» δεν χρειάζονται συστάσεις. Θεματολογικά διαφέρει η πλοκή της σειράς συγκριτικά με τις άλλες δύο. Τολμά και θίγει σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, με νωπές μνήμες, που δυστυχώς επικαιροποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζί και την καταδίκη του μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» ως εγκληματικής οργάνωσης. Η συμμετοχή κατ αρχήν των Αιμίλιο Χειλάκη, Νίκου Κουρή, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία.

Πολλαπλασιαστικό ρόλο στην επιδραστικότητα της έχουν, εξάλλου, τα νέα σκηνικά αλλά και τα γνώριμα από τις περασμένες σεζόν (τα εμπνεύστηκε, σχεδίασε και επιμελήθηκε ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς) τα οποία ανακαινίστηκαν  για να υπηρετούν την εποχή κατά την οποία εκτυλίσσεται η πλοκή στις «Άγριες μέλισσες», καθώς «βλέπουμε» ήρωες και καταστάσεις από τα μέσα της- πολιτικά ταραγμένης- δεκαετίας του ’60 που στιγματίστηκε στην Ελλάδα από το στρατιωτικό πραξικόπημα και την επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ: Οι μικτές παραγωγές και η απαξίωση του προσωπικού της εταιρείας

Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψε γιατί σπρώχνει όταν γελάει (Video)

Ράνια Τζίμα: «Είχα πει στον Γαβριήλ να χωρίσουμε όταν θα αναλάμβανε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01