search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:47
MENU CLOSE

«Σφαγή» σεισμολόγων για τη Θήβα: Ο Τσελέντης ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τον Παπαδόπουλο (Videos)

28.09.2021 12:18
papadopoulos_tselentis_new

«Πόλεμος» δηλώσεων και εκτιμήσεων μεταξύ του Γεράσιμου Παπαδόπουλου και του Άκη Τσελέντη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή το ενδεχόμενο μεγάλου επικείμενου σεισμού στην περιοχή της Θήβας.

Πρόκειται για μια περιοχή η οποία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων καθώς βρίσκεται σε συνεχή σεισμική διέγερση.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στις 21 Ιουλίου, όταν η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου εξέτασε το Aρκαλοχώρι εξέτασε και τη Θήβα και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα σε αυτό που κατέληξε για την Κρήτη.

«Πρώτον μπορεί να γίνει ισχυρότερος σεισμός και δεύτερον πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Εγκέλαδος. Δεν είναι προσωπική μου άποψη είναι γραπτή και επίσημη της επιτροπής σεισμικής κινδύνου», σημείωσε μιλώντας στο OPEN.

«Δεν μιλήσαμε για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, αυτό είναι παραπλανητικό. Μιλήσαμε για ισχυρότερο σεισμό. Η επιτροπή δεν έδωσε νούμερα και μεγέθη και δεν θα ήμασταν σοφοί αν το κάναμε», συμπλήρωσε.

Από την άλλη μεριά, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Άκης Τσελέντης για τη Θήβα, καθώς όπως είπε «δεν βλέπει μεγάλο σεισμό».

«Το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», εξήγησε χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «εγκληματικές» τις δηλώσεις ότι περιμένουμε σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή.

«Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας», σχολίασε ο Άκης Τσελέντης.

Η απάντηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου ήταν άμεση, καθώς μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε ότι η Θήβα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6,5 Ρίχτερ.

«Η Θήβα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6,5 Ρίχτερ», τόνισε ο Γ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας επεσήμανε ότι «ο κάθε συνάδελφος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Θήβα. Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε όταν πρέπει».

Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως το ενδιαφέρον αυτή την ώρα επικεντρώνεται στην περίπτωση της Κρήτης και εξήγησε πως θα ήταν λάθος να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις για άλλες περιοχές αυτή την ώρα, χωρίς ουσιαστικά να επιβεβαιώνει την επισήμανση για την πόλη της Θήβας.

Διαβάστε επίσης:

Ατύχημα με καρτ στην Πάτρα: Κερδίζει τη μάχη ο 6χρονος Φώτης – Μιλάει πλέον κανονικά

Θεσσαλονίκη: Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό – Ένας τραυματίας

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45