search
ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 05:11
MENU CLOSE

Δεσποτόπουλος: «Η Τουρκία ίσως προκαλέσει “θερμό” επεισόδιο για να τεστάρει τη Γαλλία» (Video)

03.10.2021 09:55
erdogan

Στην εκτίμηση πως η Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να ελέγξει τις αντιδράσεις της Γαλλίας προχώρησε ο αναλυτής διεθνών σχέσεων Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τη ριψοκίνδυνη αερομαχία ανάμεσα σε τουρκικά και ελληνικά μαχητικά, της περασμένης Πέμπτης, ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε πως η Άγκυρα «δεν θέλει ατύχημα λόγω επεισοδίου, θέλει ατύχημα λόγω πολιτικής».

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Τουρκία να δημιουργήσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να μετρήσει την αντίδραση της Γαλλίας. Να δει πως θα αντιδράσει η Γαλλία. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έγγραφο, πολιτική διακήρυξη από τις δύο χώρες. Θα θέλει να τεστάρει, εκτός επικράτειας, πώς θα αντιδράσει η Γαλλία», συνέχισε.

Όσον αφορά στις διερευνητικές, ο διεθνολόγος είπε πως η Τουρκία τις θυμήθηκε ξαφνικά για να «μας απειλήσει ότι θα επαναφέρει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” και να μας πει ότι αν συνεχίσουμε τα ενεργειακά μας σχέδια θα τα πούμε τον Νοέμβριο στο πεδίο».

Τέλος, χαρακτήρισε «θανατηφόρο συνδυασμό» την αγορά αεροπλάνων Ραφάν και γαλλικών φρεγατών Belhara, εξηγώντας πως αυτός είναι που προκαλεί την έντονη ενόχληση της Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Foreign Policy για Ερντογάν: Είναι πολύ άρρωστος – Οι πιθανοί διάδοχοί του

ΕΠΑΛ: Στο στόχαστρο των αρχών 7 ακροδεξιές οργανώσεις για τα επεισόδια – Ο ρόλος εκπαιδευτικού ομοϊδεάτη τους (Video)

Πανεπιστήμια: Ανοίγουν σταδιακά από Δευτέρα – Πώς θα γίνονται τα δια ζώσης μαθήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 03:57