search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Νέο Ηράκλειο: Μία σύλληψη για την επίθεση από φασίστες σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (videos)

04.10.2021 09:35
PERIPOLIKO

Σε μία σύλληψη ενός ατόμου που ταυτοποιήθηκε, καθώς αναγνωρίστηκε από τα θύματα ξυλοδαρμού και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσαν φασίστες χθες (3/10) το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς είναι γνωστό μέλος του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ομολογήσει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 30χρονος είχε προσαχθεί και τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.

Ο 30χρνος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη.

«Οργανωμένη φασιστική επίθεση»

Ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, σε πρωινή του συνέντευξη στο Mega, σημείωσε πως «αυτό που είχαμε ήταν μία οργανωμένη φασιστική επίθεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 15 άτομα που εξαπέλυσαν την επίθεση, δρούσαν οργανωμένα υπό τις εντολές ενός επικεφαλής.

«Έχουν ξαμοληθεί ξανά τα τάγματα εφόδου» επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και βάση σχεδίου. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την επίθεση σε βάρος του ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη».

«Έχουμε τα στοιχεία τους, είναι γνωστοί οι Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ» είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, προχώρησε σε καταγγελία κατά της αστυνομίας, που – όπως είπε – ήταν στο σημείο, αλλά δεν έκανε τίποτα.

«Ακούσαμε από τα χείλη ανώτερου στελέχους ότι η εντολή που λάβαμε ήταν για διακριτική παρουσία» κατήγγειλε.

Δύο επιθέσεις φασιστών σε λίγες ώρες

Όλα συνέβησαν στο Νέο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής όταν ομάδα 10-15 ατόμων με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, συντασσόμενοι με στρατιωτικά παραγγέλματα.

Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τα μέλη της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβλεπαν μπροστά τους με αλυσίδες και ρόπαλα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Διαβάστε επίσης:

Πανεπιστήμια: Επιστροφή στα αμφιθέατρα – Ποια ανοίγουν σήμερα, τα μέτρα που ισχύουν

Βορίδης: Κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Παγώνη: «Ναι» στα μπουζούκια, «όχι» στις συναυλίες – Τι είπε για τις παρελάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12