search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτουν οι γιατροί της Ιωάννας

05.10.2021 08:26
ioanna_diki_vitrioli-new

Για τρίτη ημέρα θα συνεδριάσει σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία τον Μάιο του 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα ενώ πήγαινε στην εργασία της.

Οι καταθέσεις μαρτύρων -αυτοπτών ή μη- αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του δικαστηρίου,.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι γιατροί που κλήθηκαν να βοηθήσουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου στον αδιάκοπο αγώνα της από το Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο έχει πραγματοποιηθεί εννέα χειρουργεία και έπονται κι άλλα.

Μεταξύ αυτών είναι και η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου και θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ιατρικής φύσεως ζητήματα.

Άλλωστε, το δικαστήριο θα πρέπει με την ολοκλήρωση της δίκης να είναι σε θέση να καταλήξει αν τα τραύματα που το οξύ επέφερε στην Ιωάννα, ήταν ικανά να βάλουν τέλος στη ζωής της -και άρα ορθώς εξετάζεται η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας- ή όχι.

Στο επίκεντρο και δυο μάρτυρες-κλειδιά

Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί και η κλήτευση ως μαρτύρων δύο προσώπων που -κατά την πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου συνδέονται με την 36χρονη κατηγορούμενη και τη σφοδρή επίθεση της με βιτριόλι.

Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι αναμένεται κατά την τρίτη συνεδρίαση να υποβάλλουν και γραπτώς το αίτημα τους να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 36χρονος άνδρας, όσο και η φίλη της κατηγορούμενης, επικαλούμενοι στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο άνδρας αυτός μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι.

Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία.

Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθεί αυτός και μία φίλη της κατηγορούμενης για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αποστ. Λύτρας κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, επισημαίνοντας πως σήμερα θα επαναφέρει το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης

Νέο Ηράκλειο: Ποινική δίωξη σε βάρος του 30χρονου για την επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ

Εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού ακόμη και την ίδια μέρα

Κορυφώνεται το «θρίλερ» Evergrande: Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 07:21