search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:48
MENU CLOSE

efood: Εξαγόρασε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων μετά τον σάλο

06.10.2021 14:44
efood

Την είσοδο της efood στο χώρο των φυσικών σημείων πώλησης προϊόντων σηματοδοτεί η εξαγορά από τη Delivery Hero της ΙΝΚΑΤ, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s και τα καταστήματα Kiosky’s Convenience Stores.

Πέραν της λιανικής, η efood ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της στο Online delivery μιας που η συμφωνία αφορά και τις πλατφόρμες του ομίλου Μούχαλη, etable και delivery.gr.

H Delivery Hero, στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται το efood, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket.

Η συμφωνία αυτή, τελεί σήμερα υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι αντιδράσεις «πάγωσαν» την ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ανακοίνωσή της «φρέναρε» στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της efood να θέσει προ τετελεσμένου τους διανομείς, αναγκάζοντάς τους να «επιλέξουν» ανάμεσα στην απόλυση και το μπλοκάκι.

Η τεράστια έκταση που πήρε το ζήτημα και η οργή των πελατών που… «χαντάκωσαν» την εφαρμογή της efood γράφοντας χιλιάδες αρνητικά σχόλια και βάζοντας πολύ χαμηλή βαθμολογία, εξανάγκασε την εταιρεία να πάρει πίσω την αρχική απόφαση και να μετατρέψει τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά – Που έφτασαν οι τιμές σε όλη τη χώρα (Πίνακες)

Cryptocurrencies στην Ελλάδα: Miners αναζητούν Bitcoin και Ethereum – Οι αμοιβές (Video)

Φυσικό αέριο: «Πονοκέφαλος» η αύξηση της τιμής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31