search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Ένα βήμα πριν από το πιεστήριο το περιδικό «Rolling Stone» – Σε 45 ημέρες στα περίπτερα

13.10.2021 10:19
rolling_stones_new

Στην τελική ευθεία για την έκδοση του εισέρχεται η ελληνική έκδοση του εμβληματικού περιοδικού «Rolling Stone» παγκόσμιας κυκλοφορίας.

Οι επαφές για να «μιλά» ελληνικά το περιοδικό είχαν αρχίσει το καλοκαίρι με την People Media και τον Γιώργο Ισαάκ από ελληνικής πλευράς και σφραγίστηκαν με το κλείσιμο της συμφωνίας περι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το γεγονός γιορτάστηκε μάλιστα με συναυλία (19/9) στην Τεχνόπολη.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και η συντακτική ομάδα.

Τη διεύθυνση του περιοδικού θα έχει η Ειρήνη Σαρλή και την συντακτική επιτροπή αποτελούν οι Μάρκος Φράγκος, Νίκος Πετρουλάκης, Αντώνης Βιλλιώτης, Μαρία Μαρκουλή, Αγγελος Κλειτσίκας και Δημήτρης Κανελλόπουλος. Φυσικά θα συμμετέχουν και πολλοί συνεργάτες.

Το Rolling Stone θα  είναι μηνιαίο και θα κυκλοφορεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα ως ένθετο με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σημαντική κίνηση από την εφημερίδα.

Το πρώτο τεύχος θα βρίσκεται στα περίπτερα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Οσο για το site του περιοδικού, το rollingstone.gr θα ξεκινήσει πριν την κυκλοφορία του περιοδικού με υπεύθυνο τον Πάνο Σουρούνη.

Είναι η πρώτη φορά που το Rolling Stone βγάζει ελληνική έκδοση ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο, έβγαλε και βρετανική έκδοση.

Από το 1967, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το «Rolling Stone» από τον μεγιστάνα του περιοδικού Τύπου Τζαν Γουέρνερ (ιδρυτή και του Rock n Roll Hall of Fame), που παραμένει εκδότης του,  και τον μουσικοκριτικό Ραλφ Γκλίσον (απεβίωσε το 1975), είναι εκείνο που ασχολείται με την ποπ κουλτούρα, διαμορφώνει τάσεις, θέτει τον πήχη των περιοδικών ψηλά και αλλάζει την κουλτούρα της νεολαίας.

Το περιοδικό αρχικά έγινε γνωστό για το μουσικό περιεχόμενο του αλλά και το πολιτικό ρεπορτάζ του Χάντερ Τόμσον. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το περιοδικό άλλαξε ύφος, άνοιξε τον «ορίζοντα» του  και πιο πολύ απευθύνεται σε νεαρά άτομα, με τη θεματολογία του να αφορά τηλεοπτικά σόου, δημοφιλείς ηθοποιούς και μουσική.

Είναι το πιο γνωστό μουσικό περιοδικό παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες. Επίσης το site του είναι από τα πιο επιδραστικά στον χώρο της μουσικής.

 Η ελληνική έκδοση του «Rolling Stone» θα έχει προφανώς αποκλειστική ύλη από το αμερικανικό αλλά θα παρουσιάζει και όλη την ελληνική, ροκ (και όχι μόνο) μουσική επικαιρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Το περιοδικό Rolling stone θα «μιλά» Ελληνικά

Τηλεθέαση – Η μάχη των πρωινών: Ποιος βγαίνει νικητής

Ηχηρή αποχώρηση από την ΕΡΤ – Στέλεχος της, με κρίσιμο ρόλο στο πρόγραμμα, δεν συνεχίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09