search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:34
MENU CLOSE

Ο «κάπταιν Κερκ» επέστρεψε στη Γη

13.10.2021 17:02
star treck-new

Ο κυβερνήτης του θρυλικού «Σταρ Τρεκ» , ο 90χρονος σήμερα ηθοποιός Ουίλιαμ Σάτνερ συμμετείχε στην δεύτερη αποστολή στο διάστημα της αεροναυπηγικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος «Blue Origin» και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, να πάει δηλαδή στο Διάστημα. Ήδη, η εκτόξευση έγινε, η πτήση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και το τετραμελές πλήρωμα επέστρεψε στη Γη.

Αυτή ήταν «η πιο έντονη εμπειρία» που μπορούσε να διανοηθεί, δήλωσε ο Καναδός ηθοποιός μετά την ασφαλή επιστροφή της κάψουλας στο Τέξας. «Είμαι τόσο συγκινημένος.Ήταν εκπληκτικό», είπε, αφηγούμενος το ταξίδι του στον Μπέζος, που έσπευσε στο σημείο της προσγείωσης για να τον υποδεχτεί πίσω στη Γη.«Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό» πρόσθεσε ο «κάπτεν Κερκ».

Το διαστημικό όχημα της «Blue Origin» «New Shepard» εκτοξεύθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, μεταφέροντας το τετραμελές πλήρωμα στο διάστημα, για μία πτήση 11 λεπτών. Η συνολική εμπειρία δεν ξεπέρασε συνολικά τα 15 λεπτά. Η πτήση είναι η δεύτερη επανδρωμένη πτήση της «Blue Origin». Η πρώτη πτήση μετέφερε τέσσερις επιβάτες , ανάμεσά τους και τον ιδρυτή της «Blue Origin», Τζεφ Μπέζος.

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα.«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ σε δελτίο τύπου της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, «Blue Origin».

Μετά την επιτυχή εκτόξευση και επιστροφή του πληρώματος στη Γη η εταιρεία «Blue Origin» ανακοίνωσε την επιτυχία του εγχειρήματος και υποσχέθηκε νέα ταξίδια στο Διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική επίδειξη υπό το βλέμμα του Κιμ – Στρατιώτες σπάνε τούβλα και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά (Video)

Λα Πάλμα: Χειροτερεύει η κατάσταση με την έκρηξη του ηφαιστείου (Videos)

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε ταχυδρομείο στο Μέμφις (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:33