search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:07
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική

14.10.2021 15:42
ballos-new

Σε προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων προχωρά η Περιφέρεια της Αττικής, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη χώρα.

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το μεσημέρι έως και αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, που είχε η Περιφέρεια Αττικής από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τη διακοπή της λειτουργίας αποφάσισε ο κ. Πατούλης, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας».

Τέλος, η περιφέρεια συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

«Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών» δήλωσε νωρίτερα ο Γιώργος Πατούλης.

Πάντως, ήδη είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους οι Δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας να κλείσουν για αύριο Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης .

«Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου ανακοινώνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές» ανέφερε νωρίτερα ο δήμος σε ανάρτησή του.

«Ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει τη διακοπή όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Αχαρνών την 15η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δύσκολη».

Ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είχε ανακοίνωσε ότι «αναστέλλουμε τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, την Παρασκευή 15/10/2021, καθώς και των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων από σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 έως και αύριο Παρασκευή 15/10/2021, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών».

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ τα συνεργεία τους συνεχίζουν προετοιμασίες, αποφράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Όλη απολογία της κατηγορούμενης – «Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης, μου έγινε εμμονή» (photos/video)

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που φέρει σημάδια κακοποίησης – Τι εξετάζουν οι αρχές

Σκηνές τρόμου στο Κερατσίνι: Άνδρας κυνηγούσε τον αδερφό του με τσεκούρι σε πάρκο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:06