search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:18
MENU CLOSE

Στο Λονδίνο του Τζέιμς Μποντ: Τα βήματα του 007 (photos/video)

18.10.2021 13:54
james bond

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, και αφού η πρεμιέρα αναβλήθηκε αρκετές φορές λόγω της πανδημίας, η νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, «No Time to Die», βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τελικά στις 6 Οκτωβρίου του 2021, γεμίζοντας ενθουσιασμό τους φανατικούς του είδους.

Στο Λονδίνο μάλιστα μπορεί κανείς να περιπλανηθεί κανείς σε μερικές από τις πιο σικ και χαρακτηριστικές γειτονιές της πόλης (Σεντ Τζέιμς, Μέιφερ, Πορτομπέλο) για να μπει στην ατμόσφαιρα του γοητευτικού «007». Αυτός είναι ο ιδανικός συνδυασμός για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την πόλη ακολουθώντας τα βήματα του διάσημου Βρετανού μυστικού πράκτορα.

Ειδική έκθεση 007

Πριν την υγειονομική κρίση, οι φανατικοί του είδους μπορούσαν να επισκέπτονται την έκθεση «Bond In Motion» που στεγαζόταν στο London Film Museum, στο Κόβεν Γκάρντεν. Η έκθεση αυτή φιλοξενούσε μερικά από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ, τα διάσημα κατασκοπικά γκάτζετ του, τα κοστούμια του και διάφορα αντικείμενα από τις πολυάριθμες ταινίες του. Από τις 15 Οκτωβρίου 2021, η έκθεση αυτή θα στεγάζεται στο National Motor Museum στο Μπιούλεϊ, νότια του Λονδίνου. Για να φθάσουν εκεί οι επισκέπτες πρέπει να πάρουν από τον σταθμό Waterloo το τρένο για το Brockenhurst (1:30 ώρα ταξίδι) και ύστερα ταξί για το Μπιούλεϊ.

Ο Τζέιμς Μποντ τουριστική ατραξιόν

Φαίνεται λοιπόν ότι ο πλωτάρχης Τζέιμς Μποντ εξακολουθεί να υπηρετεί το βρετανικό στέμμα, ακόμα και εν καιρώ ειρήνης. Για το λόγο αυτό, το τουριστικό γραφείο Brit Movies Tours με επικεφαλής τον έμπειρο ξεναγό του Μάικλ Μπέντιμπ, οργανώνει εξορμήσεις στα μέρη που γυρίστηκαν διάσημες σκηνές από τις ταινίες του 007, κυρίως τις ταινίες «Skyfall» και «Spectre». Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται είτε περπατώντας είτε κινούμενοι με μικρά λεωφορεία που είναι ιδανικά για να περιηγηθούν τον κόσμο της δράσης του 007 και των άλλων μυστικών πρακτόρων, αλλά και να ανακαλύψουν μερικά από τις αγαπημένες γωνιές και τα «στέκια» του Ίαν Φλέμινγκ στην καρδιά του Λονδίνου.

Με ταχύπλοο στο τάμεση

Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γερή δόση αδρεναλίνης κάνοντας μια βόλτα (50 λεπτών) με ένα ταχύπλοο «Speedboat» στον Τάμεση, το οποίο με ταχύτητα 55 χλμ. την ώρα εγγυάται δυνατές συγκινήσεις. Μάλιστα το «Thames Rocket», συνδυάζει τη βόλτα αυτή παίζοντας από τα ηχεία του τα μουσικά θέματα του Τζέιμς Μποντ στη διαπασών.

Στο Μπλάμσμπερυ, στο κέντρο του Λονδίνου, η παμπ «Mabel’s Tavern» με τη συνεργασία του virtual μυστικού πράκτορα «Agent November» προτείνει στους φανατικούς θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ, ένα παιχνίδι-σπαζοκεφαλιά «εικονικής απόδρασης» η επίλυση του οποίου έχει όριο (διάρκειας 60 λεπτών).  

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, και μπαρ

Για τη διανυκτέρευση των συμμετεχόντων προτείνεται το αγαπημένο ξενοδοχείο του Ίαν Φλέμινγκ, «Flemings Mayfair Hotel». Το κομψό αυτό πέντε αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του Μέιφερ, στην οδό Half Moon Street. Χτίστηκε από τον Ρόμπερτ Φλέμινγκ, τον 19ο αιώνα, διαθέτει 127 δωμάτια, και συνδυάζει την άνεση με την κομψότητα, τη χαλαρή βρετανική ατμόσφαιρα με το σύγχρονο στυλ.

Οι περιπέτειες όμως του Τζέιμς Μποντ, συνδυάζονται και με γαστρονομικές περιπλανήσεις. Το εστιατόριο «Rules», στο Κόβεν Γκάρντεν, ένα από τα παλαιότερα στέκια του Λονδίνου, λειτουργεί από το 1798, και προτείνει μια παλέτα γαστρονομικών πιάτων σε στυλ «bistrot chic». Σ’ αυτό το εστιατόριο συναντιόταν ο Ραλφ Φάινς (ως «Μ») με τη Ναόμι Χάρις (ως Μις Μανιπένι), στην περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ «Spectre».

Άλλο εστιατόριο, είναι το «Sexy Fish», στο Μέιφερ, το οποίο προτείνει πιάτα εμπνευσμένα από την ιαπωνική κουζίνα, μέσα σ’ ένα περιβάλλον όμοιο με κινηματογραφικό ντεκόρ. Εδώ το γκλάμουρ, η χρηστικότητα και η κομψότητα, είναι εμφανείς. Μια πριβέ τραπεζαρία που βρίσκεται στο υπόγειο φιλοξενεί πολύχρωμα κοράλλια και ψάρια από τους υφάλους, ενώ η κάρτα του μπαρ προτείνει όχι μόνο τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά και μια συλλογή από κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις διάφορες περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ.

Το μπαρ – εστιατόριο «The Distillery», στο Πορτομπέλο, υποδέχεται τους ερασιτέχνες εραστές της γαστρονομίας και των καλών κοκτέιλ. Εδώ, τα μαρτίνι, η σαμπάνια, αλλά και το μπέρμπον, έχουν την τιμητική τους. Για μια βραδιά όμως αξέχαστη, το εστιατόριο του πρώτου ορόφου προτείνει, ένα δείπνο πέντε πιάτων, που αναδεικνύει τις γεύσεις και τις προτιμήσεις του Τζέιμς Μποντ και του Ίαν Φλέμινγκ. Τέλος, για όσους θέλουν να ανακαλύψουν ένα άλλο μπαρ, και να δοκιμάσουν το αγαπημένο ποτό του Τζέιμς Μποντ, υπάρχει το «Dirty Martini Coven Garden», το οποίο όπως λέει και το όνομά του, δεν αστειεύεται. 

Ψώνια σε στυλ Τζέιμς Μποντ

Ο Τζέιμς Μποντ, όμως πάνω απ’ όλα, είναι διάσημος και για το στυλ του. Για όσους θέλουν να αντιγράψουν το στυλ του πράκτορα 007, η περιπλάνηση συνεχίζεται και στην αγορά ρούχων, καθώς υπάρχουν αρκετές μπουτίκ που ξεχωρίζουν. Η μπουτίκ «Turnbull & Asser», στο Σεντ Τζέιμς, αποτελεί θεσμό για το κομψό ντύσιμο, με έτοιμα ρούχα αλλά και τα χειροποίητα κοστούμια της, την περίφημη «James Bond Collection» σαν αυτά που φορούσε ο Σον Κόνερι και ο Πιρς Μπρόσναν. Το ίδιο συμβαίνει και στην μπουτίκ «N. Peal» που είναι διάσημη για τα σκούρα μπλε στρατιωτικά πουλόβερ που φορά ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Συνεχίζοντας την περιπλάνηση στον κόσμο του 007, συναντάμε τη φίρμα ανδρικών αρωμάτων και το ανδρικό κομμωτήριο «Geo. F. Trumper», στο Μέιφερ, που ήταν το αγαπημένο του Ίαν Φλέμινγκ. Μάλιστα το άρωμα «Eucris» του οίκου αυτού, αναφέρεται στη νουβέλα του Φλέμινγκ «In Her Majesty’s Secret Service» που εκδόθηκε το 1963, και αργότερα έγινε ταινία του 007. Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς και τη φίρμα «Crockett & Jones» από την οποία ο Τζέιμς Μποντ προμηθεύτηκε τα 6 ζευγάρια χειροποίητα παπούτσια που φορά στην ταινία «Spectre». Στην ίδια ταινία εμφανίζονται και τα περίφημα είδη ταξιδιού της φίρμας «Globe-Trotter», στην οποία έδειχνε την προτίμησή του ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά και η ίδια η βασίλισσα.

Όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια τα μπαρ, και τα καταστήματα που προαναφέραμε, συμμετέχουν στο κόνσεπτ «No Time To Die» για το Λονδίνο, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής «EON Productions». Έτσι, το Λονδίνο, κλείνει το μάτι στον εναλλακτικό τουρισμό, βάζοντας στο πάνθεον των ηρώων του και τους κινηματογραφικούς ήρωες, δημιουργώντας ένα δυνατό τουριστικό προϊόν που θα ανεβάσει τον πήχη, μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στις αγορές των Χριστουγέννων.   

Διαβάστε επίσης:

Σάο Πάολο: Νύφη σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στο γάμο με ελικόπτερο (Video)

Αυστραλία: Αγωνία για την 4χρονη Κλίο που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ (photos/videos)

Σουδάν: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να επιστρέψει η χούντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:15