search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Άρειος Πάγος: Ζητά αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

19.10.2021 19:47
areios pagos new

Αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης που έκλεισε την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με βάση την οποία είχε παύσει η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης.

Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το σκεπτικό του Αντιεισαγγελέα

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης άσκησε αναίρεση, με το σκεπτικό ότι ήταν εμπρόθεσμη και νομότυπη η κατάθεση από την πολιτική αγωγή (κατά την διάρκεια διεξαγωγής της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών) της δήλωσης που απαιτείται για τα φερόμενα ως παθόντα Πιστωτικά Ιδρύματα, προκειμένου να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (πλέον διώκεται μόνο κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτα).

Τι είχε αποφασισθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Σημειωνεται πως η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία τον Ιούλιο του 2020.

Τότε, η προεδρεύουσα είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι η δήλωση ήταν εμπρόθεσμη, ενώ οι δύο σύνεδροι είχαν ταχθεί υπέρ της άποψης ότι δεν ήταν. Έτσι, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απαλλάχθηκαν από τα δύο κακουργήματα.

Στην συνέχεια, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του εφετείου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να του διαβιβαστεί η απόφαση μόλις καθαρογραφεί, έτσι ώστε να μελετηθεί και να κριθεί εάν το σκεπτικό απαλλαγής είναι ορθό.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

Ρόδος: Ομολόγησε η θεία της 8χρονης – Έστησε τη σκευωρία για να πάρει χρήματα από τη μητέρα της μικρής

Νοσοκομείο Πάτρας: Απολύθηκε ο παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:40