search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:37
MENU CLOSE

Squid Game: Ραδιοντοκιμαντέρ για το «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

20.10.2021 18:53
kalamari_2

Η αμφιλεγόμενη σειρά «Το παιχνίδι του καλαμαριού» (Squid Game) του Netflix έχει προκαλέσει αίσθηση και εθισμό, ενώ δεν είναι η πρώτη παραγωγή της υβριδικής συνδρομητικής πλατφόρμας.

Έδωσε επίσης αφορμή για το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Το παιχνίδι του εγκλωβισμού». Μια σε βάθος έρευνας του εξαιρετικού διακεκριμένου δημοσιογράφου, συγγραφέα, κινηματογραφιστή  και ραδιοφωνικού παραγωγού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Θωμά Σίδερη, ώστε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 13.00 από την εκπομπή «Αφύλακτη Διάβαση» του Πρώτου προγράμματος της ΕΡΑ (91,6 & 105,8FM) να διερευνήσει τα πολλαπλά επίπεδα εγκλωβισμού  των πολιτών σε κοινωνικά στερεότυπα κοινωνικά δίκτυα, κοινωνικά αδιέξοδα, κοινωνικές και οικονομικές συμβάσεις.

«Ένα παιχνίδι στο όριο της ζωής και του θανάτου και, παράλληλα, ένα κοινωνικό πείραμα για την ανίχνευση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, εκεί όπου η ατομικότητα αποτελεί τον υπέρτατη κοινωνική συνθήκη», όπως σημειώνει ο ίδιος, με αφορμή την κορεάτικη σειρά που έγινε «τρέντ» και έχει προκαλέσει ντελίριο σε μεγάλη μερίδα κόσμου παγκοσμίως (όπως άλλωστε και με το «Casa de papel» κ.ά.).

Καλεσμένοι οι δημοσιογράφοι της «Εφημερίδας των Συντακτών» Δημήτρης Κανελλόπουλος και Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο νομικός Μάριος Μαρινάκος, ο ψυχολόγος Σταύρος Γρανούζης και ο κοινωνιολόγος Παναγής Παναγιωτόπουλος.

Οι ακροατές θα «ταξιδέψουν» μέχρι τη Νότια Κορέα. Εκεί θα συναντήσουν πωλητές και αγοραστές του διάσημου πλέον μπισκότου «νταλγκόνα», το οποίο γίνεται πλέον ανάρπαστο μετά την προβολή της σειράς, καθώς και τον καθηγητή Jason Bechervaise, κριτικό κινηματογράφου και καθηγητή στο Korea Soongsil Cyber University, ο οποίος εξηγεί πού οφείλεται η παγκόσμια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς.

Η έρευνα-παρουσίαση είναι του  Θωμά Σίδερη και  η οργάνωση παραγωγής της Μαρίας Κόντου.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Στα 3.279 τα νέα κρούσματα – 38 θάνατοι και 351 διασωληνωμένοι

Και όμως, ο Κολόμβος δεν «πάτησε» πρώτος στην Αμερική

GNTM 4 – Ραφαέλα Ροδινού: Κάθε μέρα πήγαινα στον ψυχολόγο του παιχνιδιού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:36