search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Δακτύλιος: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους δικαιούνται ελεύθερη είσοδο

21.10.2021 11:24
GovApp: Τι φέρνει στην καθημερινότητα των πολιτών η νέα εφαρμογή του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής - Media

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την είσοδο στο Δακτύλιο, που θα λειτουργεί από τη Δευτέρα ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσα από το gov.gr και με τους κωδικούς τους taxisnet και τις πινακίδες να εκδίδουν το «πάσο» που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα υπάρχει ένα site όπου θα υπάρχουν δυο link, το ένα θα οδηγεί στην πλατφόρμα του gov.gr για τους κατόχους υβριδικών αυτοκίνητων ή τις αντίστοιχες κατηγορίες και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους», ανέφερε ο υπουργός.

Τι ισχύει για τον δακτύλιο

Ειδικότερα, από 25 Οκτωβρίου 2021 έως και 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών–ζυγών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης στο κέντρο, ελεύθερα κυκλοφορούν στον δακτύλιο καθημερινά, ανεξαρτήτως μονών-ζυγών, τα αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής.

Δεν μπαίνουν δηλαδή πλέον ελεύθερα στο δακτύλιο όλα τα EURO 5 οχήματα, αλλά και τα EURO 6, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα πάνω από 120 g/km.

Εξυπακούεται ότι όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο δακτύλιο εναλλάξ με βάση το σύστημα των μονών-ζυγών. Δεν απαγορεύεται καθολικά η είσοδος στο κέντρο σε κανένα όχημα.

Κυκλοφορούν φυσικά, για την είσοδο και έξοδό τους, και τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου, η οποία χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «”Βράζουν” οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη, να γίνει παρέλαση χωρίς θεατές» (video)

Μέγαρα: Ατύχημα σε αγώνες με μηχανές – Μετέφεραν τον τραυματία με… σκουτεράκι (Video/Photo)

Ζωγράφου: Επίθεση με ρόπαλα και πέτρες σε καφετέρια – Τραυματίστηκε φοιτητής από φωτοβολίδα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01