search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:35
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Καλεί σε αντιφασιστική επαγρύπνηση, καταγγέλλει το κλίμα ανοχής του κράτους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2200
21-10-21
22.10.2021 07:00
KKE-new

Άμεσα και έντονα αντέδρασε το ΚΚΕ στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Ο τελευταίος, πριν από έναν χρόνο, καταδικάστηκε, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε 10ετή κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

Το ΚΚΕ σχολίασε πως η απόφαση «προκαλεί έντονα το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής». Υπενθυμίζεται ότι πέραν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και της υπόθεσης των Αιγύπτιων αλιεργατών, η τρίτη υπόθεση της δίκης ήταν αυτή που αφορούσε τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, στις 12.11.2013, για την οποία καταδικάστηκαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Έναν χρόνο μόλις μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η απόφαση αποφυλάκισης του επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ευθύνεται για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών, του γνωστού “ό,τι κινείται σφάζεται”, με το προκλητικό σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Συσχετίζει δε την απόφαση με το τρέχον κλίμα, την επιστράτευση της θεωρίας των δύο άκρων και μάλιστα ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες μετά τη δράση ακροδεξιών ομάδων πάνω στην επέτειο της δίκης, αλλά και το από Βουλής αντικομουνιστικό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου που τελικά οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

«Η σημερινή απόφαση» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «αντικειμενικά συνδυάζεται με το κλίμα προκλητικής ανοχής, που καλλιεργούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους και η κυβέρνηση, απέναντι στη νέα εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, την επίκληση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που την αθωώνει».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ η απόφαση

  • «αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το αστικό κράτος και οι θεσμοί του ούτε θέλουν ούτε μπορούν ποτέ να ξεκόψουν οριστικά με τον φασισμό, γιατί το εκμεταλλευτικό σύστημα τον έχει ανάγκη» ώστε «να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” για το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος»,
  • «επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι κανένας εφησυχασμός απέναντι στη φασιστική δράση δεν επιτρέπεται».

Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες, το ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στη μνήμη αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που εκτελέστηκαν τη δεκαετία 1940 – 1950 κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου. Μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Μεζούρλο της Λάρισας ακολουθούν τα αποκαλυπτήρια μνημείου αλλά και μουσείο στο Νεστόριο της Καστοριάς, στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Από τον Περισσό σχολιάζουν ότι στις εκδηλώσεις αυτές «κυριαρχούν τα χιλιάδες παραδείγματα ηρωισμού, αυτοθυσίας, συλλογικής δράσης στον αγώνα για το δίκιο, στην πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους» σε αντίθεση με «τις ‘’εκδηλώσεις μίσους’’, που διοργανώνουν διάφορα φασιστοειδή και ακροδεξιοί». “Η αντιπαράθεση γύρω από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης του λαού μας, όπως ήταν ο αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ο ηρωικός αγώνας του ΔΣΕ, είναι θεμιτή όταν γίνεται με πολιτικούς – ιδεολογικούς όρους» σημειώνουν, προσθέτοντας: «όταν όμως επιστρατεύεται ο αντικομμουνισμός και η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, στόχος είναι η παραχάραξη και η διαστρέβλωσή της, για να μην έρθουν οι νέες γενιές σε επαφή με τις ηρωικές σελίδες της ιστορίας του λαού μας».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Εισαγγελέας για την Έφη Κακαράντζουλα – «Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό και ποταπά κίνητρα στην Ιωάννα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβαίνει η προσυνεδριακή αυλαία – Διαφωνία στελεχών με πρόταση Τσίπρα για τα οργανωτικά

Το κράτος της Κεραμέως

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:33