search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Ιταλία: Σε κίνδυνο η ζωή 128 προσφύγων στη Μεσόγειο

24.10.2021 14:07
mediteranean_immigrants_new

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πνιγούν στην κεντρική Μεσόγειο βρίσκονται 128 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα, όπως τονίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται στα Μέσα της Ιταλίας, το πρώτο πλεούμενο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί και σε αυτό βρίσκονται εξήντα άνθρωποι. Στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι εξήντα οκτώ και ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με την «La Repubblica» επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ το τελευταίο 24ωρο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, στο λιμάνι του Ποτσάλο στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν 306 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως τη Συρία και τη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Κορωνοϊός: Η κατάσταση έχει ξεφύγει, προειδοποιεί ο Σαρηγιάννης

Σάκης Αρναούτογλου: Δεν μίλησα για «πολική δίνη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:04