search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:48
MENU CLOSE

Τα οφέλη του Pilates ball workout σε όλο το σώμα

25.10.2021 16:54
Ανοίγουν τα γυμναστήρια - Τι θα γίνει με νυχτερινά κέντρα και beach bars - Media

Το Pilates είναι μια καταπληκτική μέθοδος άσκησης που ενισχύει τους βαθύτερους μυς του πυρήνα σας, βοηθώντας στην προστασία της σπονδυλικής σας στήλης και στη βελτίωση της στάσης και της καθημερινότητας σας.

Είναι μια μορφή προπόνησης χαμηλού αντίκτυπου που απαιτεί εστίαση στην αναπνοή και τη συμμετοχή σταθεροποιητικών μυών που συχνά παραβλέπονται ή δεν χρησιμοποιούνται σε άλλους τύπους προπόνησης.

Τι θα γίνει όμως εάν εντάξουμε μια μικρή στρογγυλή μπάλα γνωστή ως μικρή μπάλα Pilates στις προπονήσεις μας;

Γιατί ενώ το Pilates γίνεται με ή χωρίς εξοπλισμό, θα διαπιστώσετε ότι ένας μεγάλος αριθμός προπονήσεων που βασίζονται στο Pilates τείνουν να ενσωματώνουν μια μικρή στρογγυλή μπάλα γνωστή ως μικρή μπάλα Pilates.

Η προσθήκη μιας μικρής μπάλας Pilates προσθέτει ενδιαφέρον και πρόκληση στις καθημερινές σας προπονήσεις. Το Pilates χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ισορροπία, τη σταθερότητα του πυρήνα, ακόμη και να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τυχόν πίεση από τη σπονδυλική σας στήλη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μπάλα για να κάνετε χαλαρωτικές διατάσεις για τους μυς σας μετά από προπόνηση.

Η personal trainer Σοφία Περδίκη μας προτείνει πέντε τέτοιες ασκήσεις για κορυφαία αποτελέσματα στην ενδυνάμωση του κορμού , την καύση του λίπους, αλλά και την ανακούφιση της σπονδυλικής στήλης

-5 ασκήσεις απο 2 σετ 30″ η κάθε μια.

-Μεταξύ των σετ 10″ ξεκούραση

1. Με την μπάλα ανάμεσα στα γόνατα σταθερά πιεσμένη κάνω squat για 30″ και στη συνέχεια μένουμε σταθεροί σε squat και ανοίγω και κλείνω τα χέρια για 30″ ακόμη.

2. Από ύπτια θέση το ένα πόδι πατάει την μπάλα το άλλο το έδαφος, κάνω άρσεις της λεκάνης για 30″ και στην συνέχεια άρση του ποδιού που πατάει στο έδαφος και πιέσεις της λεκάνης για ακόμη 30″. Στην συνέχεια αλλάζω πλευρά ποδιών.

3. Ακουμπάω το ένα γόνατο πάνω στην μπάλα και το άλλο στο έδαφος, στηρίζομαι στα χέρια και στο πόδι που είναι πάνω στην μπάλα ενώ μαζεύω και τεντώνω το άλλο πόδι για 30″και στη συνέχεια αλλάζω πόδι.

4. Από την ίδια θέση με πόδι τεντωμένο κάνω μικρές πιέσεις προς τα πάνω για 30″ και αλλάζω πόδι.

5. Τοποθετώ την μπάλα κάτω από την λεκάνη μου και ανεβάζω και κατεβάζω εναλλάξ τα τεντωμένα πόδια για 30″. Στην συνέχεια κάνω αντίθετα ημικύκλια για 30″ ακόμη.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με το πρόγραμμα γυμναστικής:

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος του μαστού: Μία νόσος που πλέον θεραπεύεται (Photos)

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα- αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

Το αρωματικό βότανο που προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και δεν αφήνει το δέρμα να… γεράσει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15