search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14
MENU CLOSE

Wes Anderson: Βαγόνι τρένου του 1950 μετατρέπεται σε σκηνικό κινηματογράφου

26.10.2021 18:55
anderson765-new

Στην αναβίωση ενός βρετανικού βαγονιού Pullman της δεκαετίας του 1950 συμμετείχε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Wes Anderson σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδιών πολυτελείας Belmond για κινηματογραφικά ταξίδια.

«Είχα συχνά την τύχη να επινοήσω διαμερίσματα βαγονιών και βαγόνια στις ταινίες μου» δήλωσε ο σκηνοθέτης.«Κατά συνέπεια, είχα μεγάλη προθυμία να κάνω κάτι καινούργιο ενώ θα συμμετείχα επίσης στη διαδικασία συντήρησης που συνοδεύει όλα τα κλασικά πρότζεκτ τρένων της Belmond. Κρατούν ζωντανό κάτι ξεχωριστό. Ένα είδος ταξιδιών που κινδυνεύει, το οποίο εντούτοις ταιριάζει πολύ στην εποχή μας».

Γνωστός για τη λεπταίσθητη και ιδιοσυγκρασιακή αισθητική του και τη συμπάθεια που τρέφει στο να εντάσσει στις κινηματογραφικές ταινίες του δράση σε συρμούς, ο Anderson με τρυφερότητα πάντρεψε τον ιστορικό χαρακτήρα του εμπνευσμένου από την αρ ντεκό βαγονιού με το τολμηρό και μοντέρνο κινηματογραφικό όραμά του.

Η αποκλειστική κινηματογραφική συνεργασία καλεί τους επισκέπτες-ταξιδιώτες να βιώσουν μια εμπειρία μέσω αναπαράστασης του «χρυσού αιώνα» των ταξιδιών ενώ απολαμβάνουν ομορφιά μέσα από την ασυνήθιστη ματιά του Αμερικανού σκηνοθέτη. Ωσάν να εισέρχεται κανείς σε ένα από τα ευφάνταστα κινηματογραφικά σκηνικά του Anderson, κυριαρχούν τολμηρές γραμμές, σύνθετα μοτίβα, ζωντανά χρώματα και συναισθήματα νοσταλγίας. Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, διακοσμημένοι με συμμετρική μαρκετερί και ταπετσαρίες με περίτεχνα μοτίβα επιδέξια κατευθύνουν το μάτι προς το παστέλ ροζ ταβάνι. 

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε το βράδυ της Τρίτης

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανθρώπινο ράκος ο ηθοποιός – Τον αγκαλιάζει και τον παρηγορεί ο σύζυγος της γυναίκας που σκότωσε

Kαραμέλες που υπόσχονται το… απόλυτο στοματικό σεξ, είναι το νέο viral στο Tik Tok

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14