search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Τουρκία: Φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από το «Nautical Geo» στην Ανατολική Μεσόγειο (Video)

31.10.2021 17:37
Nautical Geo_new

Λίγες ώρες μόνο μετά την συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Ρώμη, η Τουρκία ανεβάζει εκ νέου τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο, με τουρκική φρεγάτα να παρενοχλεί το Nautical Geo, στις έρευνες του νότια της Λεμεσού.

Η τουρκική φρεγάτα βρέθηκε κοντά στο σκάφος Nautical Geo, όπως μετάδωσε το OPEN και η Γεωργία Γαραντζιώτη επικαλούμενη κυπριακές πηγές.

Η τουρκική φρεγάτα πλησίασε το «Nautical Geo» σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της Τουρκίας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Το Nautical Geo πλέει σήμερα ανοιχτά της Λεμεσού. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Kύπρος εξέδωσε Navtex για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την οργή της Άγκυρας. Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, νότια από την Κύπρο και προς το Ισραήλ.

Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν το σκάφος είχε και πάλι διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα κάνοντας λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της και βγάζοντας πολεμικά πλοία για να μπλοκάρει τις έρευνες.

Επεισόδιο είχε σημειωθεί και με τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει το Nautical Geo για λογαριασμό της Ελλάδας στα ανατολικά της Κρήτης, με τουρκικό πολεμικό πλοίο να παρενοχλεί το ερευνητικό σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 2.727 νέα κρούσματα και 44 θάνατοι – Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Καιρός: Από Πέμπτη …επιστρέφει η άνοιξη – Πρόβλεψη Καλλιάνου

Φθινοπωρινές εκπτώσεις από Δευτέρα – Πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:56