search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:13
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Τα μονoκλωνικά εμποδίζουν τον ιό να μπει στα κύτταρα μετά τη νόσηση» – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

02.11.2021 09:46
meth_new

Σε ερωτήσεις για τα μονοκλωνικά αντισώματα εν όψει και της παραλαβής που θα κάνει η Ελλάδα απάντησε ο Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος.

«Το εμβόλιο είναι η πρόληψη, τα μονοκλωνικά αντισώματα εμποδίζουν τον ιό να μπει στα κύτταρα, μετά τη νόσηση» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. 

Εξήγησε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. «Οι παράγοντες κινδύνου που αποτελούν ένδειξη για τη χορήγησή τους είναι η ηλικία άνω των 65 ετών, η παχυσαρκία και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η ανοσοκαταστολή, η καρδιαγγειακή νόσος».

Ο κ. Δημοπουλος τόνισε ότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται στο νοσοκομείο καθώς είναι ενδοφλέβια και χρειάζεται κάποιες ώρες παρακολούθηση.

Σημείωσε ότι η χώρα μας αναμένει την τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ώστε να μπορεί να γίνει η προμήθεια και βάση των χρονοδιαγραμμάτων, εντός του Νοεμβριου αναμενονται οι πρώτες δόσεις οι οποίες θα καλύψουν δύο χιλιάδες ασθενείς.

Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε ότι θα έχουμε παραλάβει μονοκλωνικά αντισώματα.

Η επικείμενη παραλαβή μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του ιού Sars-Cov2, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό, δεν μειώνει τη σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος παραμένει βασικό όπλο κατά της πανδημίας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες ημέρες, είπε, θα έχουμε παραλάβει 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τον θεραπευτικό αλγόριθμο θα χορηγούνται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια, από τα νοσοκομεία όλης της επικράτειας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Υψηλή η ανοσία από το εμβόλιο – Μελετάται η επέκταση της τρίτης δόσης σε μικρότερες ηλικίες (Video)

Κορωνοϊός: Ξεκινάει καμπάνια με SMS υπέρ του εμβολιασμού (Photos)

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με σχεδόν 5.500 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09