search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28
MENU CLOSE

Χρυσή Αυγή: Παρέμβαση Άρειου Πάγου στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

03.11.2021 18:30
patelis_xrysi_avgi-new

Ο Γιώργος Πατέλης, ο καταδικασμένος σε 10 χρόνια και 2 μήνες για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, ο άνθρωπος που έλεγε «ότι κινείται σφάζεται» τελικά δεν θα «ξεμπερδέψει» έτσι εύκολα όπως υπολόγιζε.


Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε.
Τον περασμένο μήνα με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Πενταμελούς Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.


Μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ήταν άμεση. Ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.


Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης, πράγματι μελέτησε την απόφαση αποφυλάκισης και ζήτησε την αναίρεση της. Πλέον η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.
Αν η αναίρεση του Αντεισαγγελέα γίνει δεκτή τότε η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει και πάλι εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πάνω από 6.000 κρούσματα για ακόμα μία ημέρα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις γυναικοκτονίες

Βόρεια Ελλάδα: Έστησαν κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28